• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mısır ordusu taraf olmamalı
06 Temmuz 2013 Cumartesi 15:00

Mısır ordusu taraf olmamalı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Mısırda meydana gelen siyasi kriz ve şiddet olayları karşısında orduyu ön yargılı ve tarafgir olmamaya çağırdı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği (DMAB), Mısır’da seçilmiş cumhurbaşkanının görevinden alınmasının hukuka aykırı olduğunu belirterek, açıklamasında darbeyi reddettiklerini  belirtti.

Açıklamada, “Biz, Mısır ordusunun halk tarafından seçilmiş olan Cumhurbaşkanı'nın yanında olmasını isterdik. Ordu ile siyasi kanat birbirleri ile uyum içinde olmalıydı. Vatan evladı olarak hiç kimseyi ötekileştirmemek ve meşru siyaset yolu kesilmemelidir. Mursi son konuşmasında özeleştiri yapmıştı. Muhaliflerin meşru taleplerini inkar etmiyoruz. Burada halkın ortak talepleri göz önüne alınmalıdır” ifadeleri kullanıldı.   

Darbe yönetimi tarafından basına uygulanan sansürün,  mahkeme kararı olmadan bazı televizyon yayınlarının kesilmesinin, gazete çalışanlarının göz altına alınmasının da kınandığı açıklamada, "Yayınları kesilen Televizyon kanallarına izin verilmeli. Gözaltındaki gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır. 25 Ocak Devrimi'nde halkın elde ettiği meşru hakların kanunsuz bir şekilde gasp edilmesini tasvip etmiyoruz. İhvan ve ülkedeki diğer İslami hareketler Mısır'ın parçasıdır. Bu kesimlerin inkarından kaçınılmalıdır" denildi.

Açıklamada, başta Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ve diğer İslami hareket üyeleri ile yöneticilerinin gözaltına alınmasının doğru ve hukuki olmadığının altı çizilerek, gelişmelerden derin kaygı duyulduğu vurgulandı.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA