• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mısır merakla Erdoğanı bekliyor
11 Eylül 2011 Pazar 13:52

Mısır merakla Erdoğan'ı bekliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Mısır'a yapacağı ziyaret, 30 yıllık Mübarek rejiminin son bulduğu ülkede merakla bekleniyor.
25 Ocak tarihinde başlayan halk ayaklanmasının ardından Mısırlı devrimciler, Mübarek'e karşı ilk sesini duyuranın Erdoğan olduğunu belirterek, Facebook, Twitter ve diğer sosyal paylaşım sitelerinden Erdoğan'ı Kahire'de kahraman gibi karşılama çağrısında bulunuyor.

Mısırlı binlerce genç, Erdoğan'ı Kahire Uluslararası Havaalanı'nda Türk bayrakları ile karşılamayı planlıyor.

Kampanyayı organize eden gençlerden İbrahim el Drawi, Başbakan Erdoğan'a yakışanı yapacaklarını belirtiyor. "Erdoğan için bir milyon kişi" sloganıyla sosyal medyada organize olduklarını söylüyor.

Sosyal medyayı devrimde kullanarak insanlarda büyük bir şuur oluşturduklarını aktaran El Drawi, Erdoğan için de bunu başaracaklarını ifade ediyor. Drawi, "Erdoğan siyasi olarak Davos çıkışıyla bizim için önemli hale geldi.

Devrim sırasında ve sonrasında Mısır halkının yanında oldu. Daha sonra İsrail'in Türkiye büyükelçisini sınırdışı etti. Bunun için Erdoğan'ın ziyareti bizim için çok önemli. " diyor. Gençler olarak Mısır'ın başına Erdoğan gibi Müslüman ve demokratik bir lider istediklerini aktaran Drawi, "Erdoğan, büyük bir lider.

Müslüman halkların hep yanında oluyor. Biz grup olarak devrimdeFacebookkullanarak insanları organize ettik. Erdoğan'ın geleceği12 Eylülakşamı büyük bir kalabalıkla onu karşılamayı düşünüyoruz." diye konuşuyor.

Erdoğan'ın ziyareti, Türk-İsrail ilişkilerinin krizde olduğu bir dönemde gerçekleşiyor. 15 yıl aradan sonra Mısır'a giden ilk Türk başbakan olacak olan Erdoğan, 300 kişilik Kahire çıkarmasında en önemli mesajlarını Kahire Üniversitesi'ndeki konuşmasında verecek.

ABD BaşkanıBarack Obamada göreve geldiğinde bu üniversitenin kürsüsünde Müslümanlara yönelik mesajlar vermişti. Erdoğan, Mısır'ın ardından Arap Baharı'nın yaşandığı Tunus ve Libya'ya geçecek. Erdoğan'ınGazzeziyareti ise Mısır tarafının ikna edilememesinden dolayı programdan çıkarıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA