• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Misafirlerden Mevlanaya sosyal mesafeli ziyaret
04 Haziran 2020 Perşembe 11:57

Misafirlerden Mevlana'ya sosyal mesafeli ziyaret

Normalleşme süreci kapsamında 1 Haziran itibarıyla Mevlana Müzesi ziyaretçilerine kapılarını açtı. Koronavirüse karşı gerekli bütün önlemlerin alındığı Mevlana Müzesi’nde vatandaşlar gerekli kurallara uyarak ziyaretlerini gerçekleştiriyor.

Mevlana Müzesi, normalleşme adımları kapsamında gerek şehir içi gerekse şehir dışından gelen ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Girişte bütün ziyaretçilerin ateşleri ölçülüyor, dezenfektanları sıkılıyor ve sık sık maske uyarısında bulunuluyor. Müzeye şehir dışından gelen ziyaretçiler alınan önlemleri yeterli bulduklarını söyleyerek bu sürecini atlattıktan sonra tekrar gelmek istediklerini dile getirdiler.

mehmet-coban-suna-coban.JPG

‘FARKLI BİR MANEVİYATI VAR’

Mevlana Müzesi’ne eşi ve çocuğuyla birlikte gelen Mehmet Çoban, “Aslen Diyarbakırlıyım. İstanbul’da yaşıyoruz. Korona sebebiyle işimiz tatile girdi. O yüzden biz ailemizin yanına köye gittik. 20 gün boyunca orada kaldık. Biz Balıkesir’e gidiyoruz. Konya yolumuzun üstü olduğu için Mevlana Müzesine gelip ziyaret etmek istedik. Konya’ya ilk kez geliyoruz eşim çok merak ediyordu. Onun vesilesi ile gelmiş olduk. Konya’nın farklı bir manevi duygusu var. İnsan kendisini çok farklı bir atmosferde hissediyor. Geçmişi ve günlerdeki yaşanmışlıkları düşünüyorsunuz. Mevlana Hazretlerini ziyaret edince gerçekten çok duygulandık. Salgın döneminden kurtulmak için onun huzurunda bol sol dua ettik. Bir an önce bu salgının bitmesi ve insanların normal yaşantısına devam etmek için dua ettim. Biz akrabalarımızı, tanıdıklarımıza Konya’yı tavsiye edeceğiz ve tekrar daha ayrıntılı gezmek için de gelmeyi düşünüyoruz. Çünkü gerçekten tadı damağımızda kaldı” şeklinde konuştu.

mevlana-turbesi-ziyareti-1.JPG

‘MANEVİ OLARAK HUZUR VERİYOR’

Konya’nın maneviyatının yüksek bir şehir olduğunu ifade eden Suna Çoban, “Eşime beni buraya getirmesi için çok ısrar ettim ve yolumuzun üzerinde olduğu için buraya gelmek nasip oldu. Salgından dolayı çok kalabalık değil ve burada zaten bütün tedbirler alınıyor. İçeriye girdiğimiz zaman ateşlerimiz tek tek ölçüldü. Maskesiz hiç kimseyi içeriye almıyorlar. Bu süreçte bile herkesin gelip görmesi gereken bir yer. İnsana manevi olarak huzur veriyor. Ben herkesin buraya gelmesini tavsiye ederim” ifadelerine yer verdi.

halit-bayram.JPG

‘GEZ DÜNYAYI GÖR KONYA’YI’

Konya’nın ve Mevlana Müzesinin farklı bir atmosferini olduğunu belirten Halit Bayram, ”Ben Kayseri’den geliyorum. Mevlana Müzesi salgından dolayı uzun zamandır kapalıymış. Ben buraya ilk defa geldim ve geldiğimde açık olmasına çok sevindim. Konya’nın ve Mevlana Müzesinin farklı bir atmosferi var. Gez dünyayı gör Konya’yı diye boşuna dememişler. Konya’dan ayrıldıktan sonra tekrar buraya gelmek isteriz ve gittiğimizde de bütün tanıdıklarımıza önereceğiz. İnşallah ülkemiz bir an önce bu salgını atlatır ve herkes gelip bu atmosferi yaşar” diye sözlerini noktaladı.

mevlana-muzesi-29.JPG

mevlana-muzesi-34.JPG

mevlana-muzesi-4.JPG

mevlana-muzesi-10.JPG
•SÜMEYRA KENESARI •HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU
YENİ HABER GAZETESİ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA