• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MİSAdan Vali Doğana ziyaret
08 Mayıs 2013 Çarşamba 17:01

MİSA'dan Vali Doğan'a ziyaret

Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği (MİSA) Başkanı Mücahit Uludağ, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti.
Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği (MİSA) Başkanı Mücahit Uludağ, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti.
     Uludağ, burada yaptığı açıklamada, derneklerinin amacının yurt dışından eğitim görmek için Konya'ya gelen misafir öğrencilere rehberlik yapmak olduğunu söyledi.
     Konya'da, 83 farklı ülkeden bin 500 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden Uludağ, "18-19 Mayıs tarihlerinde Kültür Park'ta, 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması programını organize edeceğiz. Öğrenci Buluşması'na, 55 ülkeden 500 öğrenci katılacaktır. Programın açılışına Sayın Valimizi de aralarımızda görmek istiyoruz" dedi.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise yakın geçmişte farklı kültürlere ve dillere sahip milletler arasında bir çok ortak faaliyet alanı olmasına rağmen iletişim zorluklarının yaşandığını belirtti.
     Doğan, "Bugün geldiğimiz noktada lisan ile anlaşmanın ötesinde insanların kişiliklerine kadar bilgi sahibi olabiliyor, sıkı dostluklar ve ticari ilişkiler kurulabiliyor. Bugün birlikte eğitim gördüğünüz ve sıkı dostluk kurduğunuz birisi yarın kendi ülkesine cumhurbaşkanı olabiliyor" diye konuştu.
     Ziyarete, MİSA Genel Sekreteri Emre Ünüvar, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Faruk Şahin, Türmenistanlı öğrenci Nurgeldi Çarıyarov ve Endonezyalı öğrenci Abdullah Azzam katıldı.
    
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA