• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Miniklerden örnek defile
15 Ocak 2016 Cuma 11:04

Miniklerden örnek defile

Karatay Erenler Anaokulu Öğrencileri Örnek bir çalışmaya imza attı. Öğrenciler çevre kirliliğine ve çevreye zarar veren atıkların geri dönüşümüne dikkat çekmek amacıyla bir defile düzenledi.

Karatay Erenler Anaokulunun öğrencileri çevre kirliliğine ve çevreye zarar veren atıkların geri dönüşümüne dikkat çekmek amacıyla bir defile düzenlediler. Yaşları 3 ila 6 arasında değişen küçük mankenler, gazete, jelâtin, CD ve film kaseti gibi malzemelerden yaptıkları giysileri defilede sergiledi. Okul yönetiminin organizasyonunda düzenlenen defile bir Çocuk Festivali havasında gerçekleştirildi. Yaklaşık 80 minik öğrenci, yarı yıl boyunca yaptıkları birbirinden güzel ve geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları kıyafetleri  görücüye çıkardılar. Pet şişelerden, eski gazetelerden, pet şişelerin kapaklarından, atık gazete kağıtlardan yaptıkları kostümlerle sundukları defilede büyük alkış aldılar. Minikler ayrıca gösterilerini Karadeniz horonlarıyla ve sema gösterisiyle de süslediler.

Karatay Anaokulu Müdürü Ayfer Soybalı , “Çocuklarımızın el emeği göz nuru ürünlerini düzenlediğimiz programla paylaşmaktan ve bu çalışmalarla çocuklarımızın el becerilerini getirirken atık malzemelerin değerlendirildiği ürünlerle hem onlara bir çevre bilinci aşılamayı hem de bu ürünleri değerlendirmeyi öğretiyoruz. Öğrenme süreci küçük yaştan itibaren başlar. Çocuklara küçük yaşta verilen eğitimler, aldıkları bilgiler ileriki yaşamlarının temelini oluşturur. Bu yaşta başlayan öğrenme süreci temeldir aslında” dedi.
İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA