• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Minik boksörleri deprem de durduramadı
17 Aralık 2011 Cumartesi 15:32

Minik boksörleri deprem de durduramadı

Van'da meydana gelen depremlerde evleri hasar gören ya da yıkılan 40 çocuk boksör, yardım kolilerinin doldurulduğu spor salonundaki boş alanlarda, kısıtlı imkanlarla ulusal ve uluslararası müsabakalar
Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boks Antrenörü Ayhan Öz, depremde evleri hasar gördüğü ya da yıkıldığı için çadırlarda kalan, yaşları 10 ile 15 arasında değişen 40 çocuk boksörü yeniden bir araya getirdi.

Kente gelen yardım kolilerinin depolandığı 75. Yıl Spor Salonu'nda antrenman yapan çocuklar, yaşadıkları acıları bir kenara bırakarak, Türkiye şampiyonasına ve uluslararası müsabakalara hazırlanıyorlar.

Antrenör Öz, yaptığı açıklamada, salonda çalışma yapan çocukların hepsinin evlerinin hasarlı olması nedeniyle çadırkentlerde yaşadıklarını söyledi.

Van'ın en başarılı spor faaliyetlerinin başında boksun geldiğini ifade eden Öz, ''Yeniden bir araya getirdiğimiz sporcularımızla deprem psikolojini yenerek, yeniden şampiyonalara hazırlanmaya başladık'' dedi.

Ocak ayında Trabzon'da yapılacak Yıldızlar Türkiye Boks Şampiyonası'na 8 sporcunun katılacağına dikkati çeken Ayhan Öz, ''Sporcularımız Boks Milli Takımı altyapısında yer alabilecek kapasiteye sahipler. Ciddi yetenekleri burada tespit ettik. Çocuklarımızın spordan kopmamaları için her gün çalışmalarımızı yapıyoruz'' diye konuştu.

Her gün çadırları tek tek dolaşarak sporcuları topladığını da anlatan Öz, antrenmanlardan arta kalan zamanlarda minik ve genç sporcularla sohbetler yaptıklarını kaydetti.

Daha önce Van'da yetişen ve Dünya ve Avrupa kupalarında derece yapan sporcular yetiştirdiklerini anlatan Öz, ''Bu sporcularımız şimdi Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi büyük kulüplerde milli sporcular olarak ülkemizi temsil ediyorlar. Hedefimiz bu kulüplerimizin altyapısını devam ettirmek. Ayrıca sporcu gençlerimizin deprem psikolojilerini yenmelerini ve spordan kopmamalarını amaçlıyoruz'' şeklinde konuştu.

-Çadırda yaşıyorlar-
Türkiye Yıldızlar Şampiyonası Üst Minikler kategorisinde Türkiye 3'üncülüğü olan Savaş Ürgün ise her gün antrenmanlara gelerek boks yaptığını söyledi.

Hedefinin iyi bir boksör olmak olduğunu anlatan Ürgün, ''Depremde evimiz zarar gördü, çadırda yaşıyoruz. Ancak, deprem benim bu sporu yapma azmimi kırmıyor. Türkiye şampiyonalarına katılarak başarılar elde etmek istiyorum'' ifadelerini kullandı.

Yıldızlar kategorisinde Türkiye şampiyonu olan milli boksör İbrahim Avcı da, depremin getirdiği sıkıntılı duruma rağmen çalışmalara katıldığını ve Türkiye şampiyonasına hazırlandığını bildirerek, ''Ancak, antrenmanlarımızı yardım kolileri arasında yapıyoruz. Hedefim Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etmek. Soğuk havada çadırda yaşıyoruz. Umarım daha rahat ortamlara kavuşarak çalışmalarımızı sürdürürüz'' şeklinde konuştu.

-Hedefi şampiyonluk-
Okullararası Avrupa Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Ferdi Ürgün de yaz ayında yapılan Türkiye Yıldızlar Boks Şampiyonası Alt Minikler kategorisinde Türkiye 3'üncüsü olduğunu belirtti.

Zor şartlar altında Van'da çalışmalar yaptıklarını ifade eden Ürgün, ''Deprem psikolojini üzerimizden tamamen atarak, kentimizi ve Türkiye'yi Avrupa şampiyonalarında temsil etmek istiyorum'' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA