• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milyonlarca Müslüman Arafatta
05 Kasım 2011 Cumartesi 15:08

Milyonlarca Müslüman Arafat'ta

Bu yıl 3 milyona yakın hacı adayı bugün Arafat'ta vakfeye durdu.
Bu yıl 3 milyona yakın hacı adayı bugün Arafat'ta vakfeye durdu.
     AA muhabirinin helikopter ile havadan görüntülediği Arafat meydanında milyonlarca Müslüman büyük heyecan yaşadı. Olağanüstü güvenlik önlemleri alan, yasa dışı girişlere izin vermeyen Suudi yetkililerinin 100 bin kişiyi Arafat sınırlarından veya Mekke'den geri çevirdiği bildirildi.
     Sabahın erken saatlerinde Suudi Arabistan Enformasyon Bakan Yardımcısı Dr Abdulaziz Bin Seleme ile aynı helikopterde Arafat üzerinde uçan ve Arafat'taki milyonlarca insanın heyecanını görüntüleyen AA muhabiri, Arafat sınırları içerisine bırakılmayan yüzbinlerce otobüsü ve Cebellürrahme'deki (Rahman Dağı) o anları görüntüledi.
     Sabah ezanı ile birlikte Arafat meydanını Mina, Müzdelife ve Mekke'den gelen 3 milyona yakın Müslüman, telbiyeler ve dualar ile arefe gününü en güzel şekilde yaşamaya çalışıyor.
     Bu arada AA muhabirinin objektifine kamplarının etrafını büyük Türk bayrakları ile donatan hacı grupları da takıldı.
     Geçen yıl yine helikopter ile Arafat'ı havadan görüntüleyen AA muhabirinin izlenimlerine göre, bu yıl Arafat bölgesinde çok az sayıda sivil araç görüldü. Otobüslerin hacı adaylarını Arafat'taki kamplarına bırakmalarından sonra Arafat sınırları dışına çıkartıldığı ve binlerce otobüsün, araçların parklarda bekletildiği görüldü.
     Öte yandan Suudi Arabistan polis kaynaklarının açıklamalarına göre geçen yıla göre bu sene olağanüstü güvenlik önlemleri uygulandı. Mekke'nin etrafında ve çöl kaçak yollarında sıkı güvenlik önlemleri uygulayan Suudi polisi, 100 bin kişinin kaçak olarak hac görevini yerine getirmesini engelledi.
     İçişleri Bakanlığı Sözcüsü General Mansur Al Turki yaptığı açıklamada, kaçak olarak hacı getirmek isteyen ve yasa dışı olarak hac görevini yapmak isteyenlere ağır cezalar uygulanacağını söyledi.
     Suudi Kızılayı Sözcüsü Dr Halid El Hebşi yaptığı açıklamada, şu ana kadar 3773 kişinin çeşitli rahatsızlıklardan dolayı sağlık kuruluşlarına müracaat ettiğini dile getirdi.
    
     -Enformasyon Bakanı AA'ya açıklamalarda bulundu
    
     Bu gelişmelerin yanı sıra dünyanın bir çok ülkesinden her yıl Müslüman gazetecileri hacca davet ederek hac sezonunu dünyaya tanıtmaya çalışan Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Abdulaziz Hoca AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl sadece 70'e yakın yabancı gazeteciyi ülkelerine davet ettiğini ve en iyi şekilde ağırlandıklarını bildirdi.
     Hoca, ülkesinin enformasyon alanındaki atılımlarını anlatırken Mekke ve Medine'den 24 saat canlı yayın ile Kabe ve Mescid-i Nebevi'yi Müslümanların 24 saat boyunca izleyebildiklerini kaydetti.
     Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilere de değinen Abdulaziz Hoca, Türkiye'ye olan özel ilgisi ve sevgisinin de önemini vurguladı Türk halkının bayramını kutladı.
     Güneş battıktan sonar Arafat'tan ayrılacak olan hacılar önce Müzdelife'ye gidecek gece yarısı da Mina'ya geçecekler. Yarın sabah güneşin doğuşu ile birlikte şeytan taşlama başlayacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA