• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milyonlarca emekli adliyede
14 Kasım 2014 Cuma 09:51

Milyonlarca emekli adliyede

Milyonlarca emekli, intibaktan sonra promosyonun peşine düştü. Emekliler banka promosyonu için bugün SGK'ya başvuracak, sonuç çıkmazsa dava açacak.

Emekliler, taleplerini birbiri ardına mahkemeye taşımaya başladı. İntibaktan sonra promosyon davası için düğmeye basıldı. Emekliler, yılda 1 maaş promosyon için önce Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuracak, sonuç alamazsa dava açacak. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların intibak talebi, geçtiğimiz yıl mahkemeye taşındı. Emekliler adına davayı İşçi, Bağ-Kur ve Memur Emeklileri Derneği açtı. Bu dava sürerken, emekliler promosyon için de harekete geçti. Memurlar gibi banka promosyonu almak isteyen emekliler adına girişimde bulunan Emekli-Sen, bugün SGK'ya 'Paramızı yatırdığınız bankalarla promosyon sözleşmesi yapın' içerikli dilekçeler gönderecek. Sonuç alınamazsa, 2 ay sonra bankalara ayrı ayrı davalar açılacak.

BANKALAR KAZANIYOR
Emekli-Sen Başkanı Veli Beysülen, "Emeklilerin yüzde 60'ı zaten bankalara kredi borçlusu. Borcuna en sadık kesim ise emekliler. Zaten maaşları oraya yatıyor. Bankalar emekliler üzerinden kazanıyor. Hem para kazanıyorsun hem de promosyon vermiyorsun. Bu haksızlık. Önce kişisel davalar açılacak. Daha sonra bunların birleştirilmesi yoluna gidilecek" dedi. Beysülen, isteklerini 'yılda 1 maaş' olarak formüle ettiklerini belirterek, "Davada talebimiz bu olacak" şeklinde konuştu.

'Kâr edemiyoruz' diyorlar
EMEKLİ Memur-Sen Başkanı Emin Şenver de, promosyon konusunda geçen yıl hem SGK'yla toplantılar yaptıklarını, hem de kamu bankalarıyla görüştüklerini ifade ederek, "Kamu bankaları maaş yatırma işinden kâr edemediklerini söyledi" şeklinde konuştu.

Takvim

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA