• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milyonlarca arı telef oldu
02 Ocak 2013 Çarşamba 16:44

Milyonlarca arı telef oldu

Su taşkınları dolayısıyla 4 bin kovandaki milyonlarca arı telef oldu.
Marmaris'te hafta sonu etkili olan şiddetli yağmurun ardından bazı köylerde meydana gelen su taşkınları dolayısıyla 4 bin kovandaki milyonlarca arı telef oldu.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Çiftçi, yapılan açıklamada, ilçede cumartesi gecesi ve pazar sabahı etkili olan yağmurun bölgedeki çok sayıda arıcıyı zarara uğrattığını söyledi.
Köyleri dolaşarak arıcıların zararlarını tespit etiklerini belirten Çiftçi, ''İlk belirlemelere göre 4 bin kovan zarar gördü. Tespit çalışmalarımız devam ediyor.
Zarar gören kovan sayısı daha fazla olabilir'' dedi.
En fazla zararı Hisarönü köyünün Değirmenyanı Mahallesi'ndeki yağmur sularına kapılan arı kovanlarının gördüğü öğrenildi.
Ordu'dan çam balı üretmek için geldiği Değirmenyanı'ndaki bir vadiye kovanlarını koyan Naci Aktaş, bin 400 kovanının yaklaşık bininin kaybolduğunu söyledi.
Yaklaşık 200 bin lira zararı olduğunu ifade eden Aktaş, ''Kovanlarımızın yüzde 90'ı hasar gördü. Yüzde 70'i sel sularına kapılarak kayboldu. Kovanlarda milyonlarca arı vardı. Şu anda burada kalanlar, kovanların yüzde 30'u. Ancak bunların da çoğu hasar görmüş durumda. Kalan arıları hayata döndürmeye çalışacağız. Tekrar arıcılığa devam etmeye çalışacağız. Yetkililer de yardımcı olursa çok iyi olur'' diye konuştu.
Aktaş, İlçe Tarım gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin bölgeye gelerek ilk tespit çalışması yaptığını kaydetti.
Marmaris'te hafta sonu etkili olan yoğun yağış nedeniyle Hisarönü köyü ve Bozburun beldesinde çok sayıda evi su basmış, kümes hayvanları telef olmuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA