• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milli tüfeğimiz üretime geçiyor
08 Ocak 2012 Pazar 21:30

Milli tüfeğimiz üretime geçiyor

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, önümüzdeki haziran ayında milli piyade tüfeğinin seri üretimine başlanacağını söyledi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, önümüzdeki haziran ayında milli piyade tüfeğinin seri üretimine başlanacağını söyledi.
Bakan Yılmaz, Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Trabzon Salih Sanayi Anonim Şirketi (TİSAŞ)'ni gezdi. Yılmaz, TİSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Hacıoğlu'ndan bilgi aldı.
 
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, Türk savunma sanayisinin özel sektör açısından çok iyi bir noktaya geldiğini belirtti. Yılmaz, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyacının yaklaşık yüzde 60'ı kendi iç kaynaklarımızdan karşılanmakta. Amacımız bu ihtiyaçlarının yüzde 100'e yakınını Türkiye'den karşılayabilmek. Dolayısıyla bunda da özel sektörümüze büyük bir görev düşüyor. Arkadaşlarımız özel sektör temsilcilerini çağırdılar konuşacaklar, bir işbirliği içerisinde hareket edeceğiz. Bu zamana kadar belki bir diyalog eksikliğinden dolayı belli bir noktaya gelmemişti; ancak bundan sonra el ele vereceğiz." dedi.
 
İhracatta 500 milyar dolar hedefe koyduklarını hatırlatan Yılmaz, savunma sanayi ihracatının çok ciddi bir orana çıkmasını istediklerini dile getirdi. Bakan Yılmaz, şöyle konuştu: "Dolayısıyla da insansız hava uçaklarımızı, helikopterlerimizi, üretmiş olduğumuz gemilerimizi, ATAK helikopterimizi ve özel sektörümüzün yaptığı zırhlı araçlarımızı ve özel sektörümüzün yapmış olduğu hem tüfeklerimiz hem silahları ihraç yolu için teşvik edeceğiz."
 
Özel sektörün gücünü devletin gücü olarak gördüklerinin altını çizen Yılmaz, "Milli gücün içerisinde hem kamunun hem de özel sektörün gücü var. Bu milli gücü daha da artırabilmek için özel sektörümüz bir işi yapabiliyorsa kamunun o alandan çekilmesi lazım. Bizim de arkadaşlarımıza tavsiye ettiğimiz husus bu olacak. İnşallah özel sektörümüzün yaptığı işi biz yapmayacağız. Biz özel sektörümüzle rekabet etmeyeceğiz. Özel sektörümüz yurt dışı rakipleri ile rekabet etsin istiyoruz. Biz de onlara destek olacağız." dedi.
 
Bakan Yılmaz, 'milli piyade tüfeği' çalışmalarıyla ilgili son durumunla ilgili soruya şu cevabı verdi: "Bitti, testlerden geçti, Haziran ayından itibaren de seri üretime geçilecek. Kale Grubu ile milli piyade tüfeğinin makinelisinin üretilmesin sözleşmesi imzalandı. İlk defa her şeyi ile bize ait olan piyade tüfeğimiz olacak. Haziran ayından itibaren seri üretime geçiyoruz. Önce TSK'ya, emniyet güçlerimize de inşallah bu silahtan temin edeceğiz."
 
Üretilecek silahın dakikada bin mermi atacağını ve etkili menzilinin bin metre olacağını söyleyen Bakan Yılmaz, bunun dünyadaki en iyi sonuçlardan bir tanesi olacağını sözlerine ekledi.
 
Bakan İsmet Yılmaz, TİSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Hacıoğlu'nun hediye ettiği fabrikada üretilen ZIGM 1911 marka tabancayı kabul etmedi....
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA