• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milli takıma ve Konyaspor’a destek
11 Ekim 2017 Çarşamba 13:13

Milli takıma ve Konyaspor’a destek

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan 103 yaşındaki tarihi Taşköprü, hava karardıktan sonra büründüğü kırmızı beyaz aydınlatma sistemiyle etrafa saçtığı renk ve ışıltıyla milli takıma müsabakalar yaptığı gecelerde Beyşehir'den destek verecek.

Beyşehir Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan asırlık köprüyü hayata geçirdiği yeni aydınlatma projesi ile geceleri rengarenk bir hale büründürdü. Tarihi mekan, yeni aydınlatma sistemiyle, milli takımın müsabakalarının olduğu akşamlarda kırmızı beyaz renklerde yanarak milli oyunculara destek verirken, Konyaspor'un müsabakalarının yapıldığı günün akşamlarında ise yeşil beyaz renklerde etrafına ışık yayacak. Tarihi köprüdeki led ışıklandırma sistemi, devreye girmesinin ardından köprü önündeki göl sularına yansımasıyla ortaya kartpostallık görüntüler çıkardı. Tarihi köprü, bu manzarayı ölümsüzleştirmek isteyenlerin uğrak mekanı haline geldi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, belediye olarak şehirde her bir alanda hizmet yapmaya çalışırken, diğer yandan da daha yaşanabilir, güzel ve estetik bir şehir oluşturabilmenin gayretinde olduklarını dile getirdi. Belediyecilik denilirken sadece kaldırım taşı döşeyen, asfalt döken bir belediye anlayışında olmadıklarını, ilçede sosyal kültürel etkinlikler yapmaya da büyük önem verdiklerinin altını çizen Özaltun, "Halkımıza her alanda sosyal dokunuşlarla seslenebilen bir Belediye olmaya özen gösteriyoruz" dedi.

Beyşehir'de, ilçenin sembolü olan ve yerli yabancı ziyaretçiler ile fotoğraf sanatçılarının da son dönemde ilgi odağı haline gelen tarihi Taşköprü üzerinde yeni bir aydınlatma sistemini devreye koyduklarını belirten Özaltun, ledli ışıklandırma sistemiyle Tarihi Taşköprü'yü hava karardıktan sonra da rengarenk bir hale bürüdüklerini söyledi. Tarihi Taşköprü'nün oluşturdukları aydınlatma sistemiyle, bir uzaktan kumanda vasıtasıyla 7 farklı renkte ışık verme imkanına sahip olduğunu vurgulayan Özaltun, Türk Milli Takımının müsabakalarının olduğu günün akşamlarında kırmızı beyaz olarak renk verecek köprünün, Konyaspor maçlarında da yeşil beyaz renkleriyle çevresine ışık yayacağını söyledi.

Vatandaşlardan gelen talep üzerine bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Özaltun, "103 yaşındaki köprümüzden, Türk Milli Takımının müsabakaları olduğu akşamlarda ay-yıldızlı bayrağımızın da renkleri olan kırmızı beyaz renkler yayarak oyuncularımıza ilçemizden destek vermek, onları başarılı olmaları adına motive etmek istiyoruz. Nitekim Ampute Milli Takımımızın final maçında ilk kez başlattığımız uygulama ile oyuncularımıza buradan yakılan kırmızı beyaz renkler sayesinde güç ve kuvvet verdiğimizi düşünüyoruz. İnanıyoruz ki, onlar da bizim buradan yaptığımız dualarla, tarihi köprümüzden yaktığımız kırmızı beyaz ışıkla şampiyon oldular. Bu anlamda, Avrupa Şampiyonu olan milli takımımızı, futbolcularımızı, teknik heyeti, federasyonumuzu ve emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Tarihi Köprüyü Konyaspor'un müsabakalarının olduğu günün akşamlarında ise yeşil beyaz renklere bürüyeceklerini ve yeşil beyazlı takımın oyuncularına güç ve destek vereceklerini de vurgulayan Özaltun, "Kırmızı beyaz renklerle nasıl milli takımımızın müsabakalarında oyuncularımızın yanında olduğumuzu gösteriyor isek, Konyaspor'umuzun maçlarında da yeşil beyaz renklerle ilimizin takımına destek vermeyi amaçlıyoruz. Ayrıca, tarihi Taşköprümüzde, şehrimizin amatör takımı olan Beyşehir Belediyespor'a da destek olmak amacıyla başarılı dönemlerinde etrafına mavi-beyaz renkler yaymak amacındayız. Takımımız, sezonun ilk devresini lider olarak tamamlarsa, köprümüzde bir hafta süreyle ışıklandırma mavi-beyaz olarak yanacak" diye konuştu.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA