• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milli ruhumuzu yeniden harekete geçirmiştir
12 Mart 2012 Pazartesi 13:08

Milli ruhumuzu yeniden harekete geçirmiştir

Konya Milletvekili Mustafa Akış, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Konya Milletvekili Mustafa Akış, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış yayınladığı mesajda, “Aziz milletimizin hürriyet ve vatan tutkusunun en belirgin şekilde ifadesinin mısralara döküldüğü İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı’nın en çetin döneminde milletimize moral ve cesaret kaynağı olmuş, milletimizin yeniden doğuşunu tarif eden bir abide olmuştur.”dedi.

MİLLİ RUHUMUZU YENİDEN HAREKETE GEÇİRMİŞTİR
Akış, “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy yazdığı İstiklal Marşı’nda; milletimizin ezelden ebede giden yolculuğunu, ruh derinliğini, gönül yüceliğini, manevi değerlerini, vatan sevgisini en müstesna biçimde anlatmaktadır. Türkiye’nin sahip olduğu eşsiz birikimle, tarihi, coğrafi ve kültür değerleri ile güçlü medeniyetimizin yetiştirdiği büyük şahsiyetler ve onların bize bıraktığı eşsiz miras bizler için en önemli zenginliktir. Kuşkusuz bu şahsiyetlerin başında milletimizin her ferdinin gururla sahip çıktığı büyük değerimiz Mehmet Akif Ersoy gelmektedir. Mehmet Akif Ersoy sadece büyük bir şair değil aynı zamanda kendini, milletinin vatanının istiklal ve istikbal mücadelesine adamış bir dava adamıdır. Tarihi birikimimizle, kimliğimizle, özümüzle, değerlerimizle birlikte yeniden var olmamızı savunan Mehmet Akif Ersoy, muhteşem mısralarıyla milli ruhumuzu yeniden harekete geçirmiştir. Bu büyük şairimizin eserleri, bugün de milletimizin duygularına tercüman olmaya devam etmektedir” diye konuştu.
Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, “İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma gününde İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 91. yıl dönümünü kutluyor, milli şairimiz, büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün istiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum” dedi. HABER MERKEZİ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA