• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milli parkta su kuşu ve ördek avına 7 bin 288 lira ceza
09 Aralık 2017 Cumartesi 23:18

Milli parkta su kuşu ve ördek avına 7 bin 288 lira ceza

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, milli park sahasında yasak olmasına rağmen ateşli silahla su kuşu ve ördek avı yaptığı ileri sürülen 2 avcıya toplam 7 bin 288 lira idari para ve tazminat cezası uygulandı.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda yasa dışı avlanmaya karşı müşterek olarak hem karadan hem de göl üzerinden denetim ve kontrol faaliyetlerini yürüten Orman ve Su İşleri Bakanlığı 8.Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefliği, Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Yeşildağ Mahallesi kıyılarında, sazlıklar arasında yasak olmasına rağmen ateşli silahlarla su kuşlarının avlandığını tesbit etti.

Ekipler, koruma kontrol teknesiyle geldikleri kıyıdan yaklaşık 100 metre açıkta sazlık alanda F.G. ile S.G.'yi av tüfeğiyle birlikte vurulmuş gölün su kuşlarından 2 sakar meke ile 1 karabulakla birlikte yakaladı.

Avda kullanılan ruhsatsız iki av tüfeği ile su kuşlarına el koyan ekipler, iki avcıya üç farklı maddeden cezai işlem uyguladı. Şahıslara avcılık belgesi olmadığından, süresi dışında avlanma yapmaktan ve milli park sahasında ateşli silahla avlanmaktan kişi başı 3 bin 94 liradan 6 bin 188 liralık idari para cezası kesildi.

Avlanan üç su kuşu için ise bin 100 liralık tazminat cezası uygulandı. Toplamda avcılara kesilen ceza miktarı 7 bin 288 liraya ulaştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA