• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milli meseleden bile algı operasyonu üretmeye çalıştılar
22 Şubat 2015 Pazar 18:06

'Milli mesele'den bile algı operasyonu üretmeye çalıştılar

Paralel yapı ve CHP, askerlerimizin can güvenliği için yapılan 'Şah Fırat' operasyonunu bile algı operasyonu için kullanmaktan imtina etmedi.

Daha önce türbenin 2 kez yer değiştirdiğini ve aslolanın türbenin Suriye topraklarında olması gerçeğini görmezden gelerek milli meseleden sanki 'toprak kaybedilmiş' gibi hamaset üreten CHP ve paralel yapı mensupları operasyonu itibarsızlaştırmak için organize bir şekilde harekete geçtiler. İktidara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan nefretlerinden kaynaklı böylesine önemli bir milli meseleyi bile istismar etmekten çekinmediler.

OPERASYONUN NEDENİ: CAN GÜVENLİKLERİ TEHLİKEYE GİRDİĞİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
 
Uluslararası anlaşmalarla Türkiye'nin kendi toprakları dışındaki tek toprak parçası olduğu için önem taşıyan, Suriye'nin Halep kentine bağlı Karakozak Köyü'ndeki Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik tehditlerin artması üzerine 'Şah Fırat' operasyonu planlandı. Ertuğrul Gazi'nin babası Süleyman Şah ve 2 askerinin mezarlarının yer aldığı Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu 8 bin 797 metrekare alan içerisindeki Saygı Karakolu'nda görevli askerler, son günlerde bölgede IŞİD ve YPG güçleri arasındaki çatışmaların yoğunlaşması ile iki ateş arasında kaldı. Sık sık seken havan ve roketler nedeniyle askerlerin can güvenliklerinin tehlikeye girmesi üzerine durum 'Acil' koduyla Genelkurmay'a bildirdi. Askerlerin Şubat ayı başında bildirdiği bu durumun ardından harekete geçildi, Süleyman Şah Türbesi'nin nakli ve Saygı Karakolu'ndaki askerlerin  güvenli olarak Türkiye'ye getirilmesi için çalışma başlatıldı.
 
CHP VE PARALEL MİLLİ MESELEDEN ALGI OPERASYONU ÜRETMEYE ÇALIŞIYOR
 
Tahliye edilme nedeni bu kadar açık ve net ortadayken paralel yapıyla birlikte hareket eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu twitter hesabından yaptığı 'Teröristin önünde eğilen, vatan toprağını satan hükümet, yarın karşılaşılacak diğer tehditlere karşı ilk işinin "kaçmak" olacağını gösterdi' şeklindeki açıklamayla operasyonu itibarsızlaştırmaya ve askerlerimizin hayatı üzerinden siyaset yaptı.
 
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de daha önce türbenin 2 kez yer değiştirdiğini ve şu anda türbenin yine Suriye'de bir bölgeye taşınacağı bilgisi ortadayken büyük bir çarpıtmayla toprak kaybettiğimizi söyledi. Gürsel Tekin tepkiyle karşılanan açıklamasında 'Şah operasyonu değil, mat operasyonu olmuştur. Süleyman Şah Türbesi operasyonu, Türkiye için kabul edilebilecek bir  durum değildir. 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk kez kendi topraklarımızı, savaşmadan topraklarımızı kaybediyoruz. Şimdi bunu allamaya, pullamaya çalışıyorlar"  dedi.
 
CHP dışında paralel yapının diğer mensupları da gece saatlerinden itibaren algı operasyonuna başladılar. Paralel vekil Hakan Şükür 'IŞİD ve PKK ne isterse veren bir iktidar var' diye yazarak 'anlama' kabiliyetini ortaya koyarken, paralel medya çalışanı Metin Yıkar da 'Toprak vermeye de başladılar' twitiyle gerçekleri çarpıtma yoluna gitti.
 
GÜRSEL TEKİN ARTIK UÇAK İNDİREMEYECEK (!)
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dün geceki müthiş operasyonuyla Türkiye’yi Suriye’deki sıcak çatışmalara çekme oyunu bozulanlar, ne diyeceğini şaşırdı. Dünya Türkiye’nin, birkaç saat içinde ‘türbeyi güvenli noktaya taşıma’ başarısını izlerken, daha önce Esad rejiminden yana tavır sergileyen, kendi ülkesini terörizme destek vermekle itham eden, Musul’daki konsolosluk çalışanlarımız sağ salim kurtarılınca neredeyse üzülen CHP-Paralel Örgüt ittifakı, Süleyman Şah Türbesi operasyonundan sonra da gurur duymak yerine, yine Türkiye aleyhtarlığına soyundu. Tıpkı paralel örgütün fitnebaşı ‘@fuatani’ Emre Uslu gibi, tarihte iki defa yeri değiştirilen türbenin, yine Suriye topraklarında, ama daha güvenli bir noktaya taşındığını görmezden gelen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Şah Fırat Operasyonu’nun ‘şah-mat’ operasyonuna dönüştüğünü, Türkiye’nin toprak kaybettiğini iddia etti. Oysa, Gürsel Tekin, daha iki gün önce, Süleyman Şah Türbesi üzerinden Türkiye’ye kurulmak istenen kirli tuzağa çanak tutmuş, adeta Türk askerinin Suriye’ye girmesi için kışkırtıcılık yapmıştı.
 
Türbede 8 aydır personel değişimi yapılmadığını ve lojistik destek sağlanamadığını söyleyen Tekin, “Hodri meydan ! Binelim uçağa, gidelim Süleyman Şah Türbesi’ne (!)” sözleriyle komik duruma düşmüştü.
Etrafı ateş çemberine dönüşen; baraj kıyısında, küçücük bir toprak parçası üzerindeki türbeye uçakla (!) gitme komedisini sahneleyen Tekin, TSK’nın dünyaya parmak ısırtan operasyonunu küçültmeye yönelik çabası da, CHP’nin ‘paralel örgüt’ün elinde nasıl oyuncağa dönüştüğünün belgesi niteliğindeydi… İşte Gürsel Tekin’in, daha önce düşürülen F-4 savaş uçağımızın ‘Suriye’nin hava sahasını ihlal ettiği (resmi kaynaklarca yalanlanmasına rağmen), bu sebeple düşürülmeyi hak ettiği’ anlamına gelebilecek sözleri ve Süleyman Şah gafını yaptığı 20 Şubat’taki o sözleri;
 
"Basit soru sorduk. Hangi gerekçe ile hava sahasını ihlal ettiniz, pilotun ısrarına rağmen hava sahasısını ihlal edin diyen kim? Bu uçağı kim düşürdü. Bana Savunma Bakanı cevap göndermiş. Daha önce de siz dinleniyorsunuz demiştim. Bana cevap verdiler bizi kimse dinleyemez. Sonra rezillikler çıktı ortaya. Şimdi de dosyada gizlilik var cevap veremeyiz. Türkiye’nin uçağı düşmüş bu millet meselesi. Bu uçağı kim düşürdü cevabını vereceksiniz. Süleyman Şah’ta 8 aydır personel değişimi olmadığını söyledik. Konya ne kadar Türkiye’nin toprakları ise Süleyman Şah da Türkiye’nin parçasıdır. 8 aydır personel değişimi olmuyor. 7 aydır lojistik destek, yani personelin yiyeceği içeceği desteği yapılamıyor. Hodri meydan. Binelim uçağa gidelim Süleyman Şah Türbesi'ne."
 
TÜRBENİN İMHA EDİLMESİNİ DE ÇARPITTILAR
 
IŞİD'in Süleyman Şah türbesine saygısızlık yapma ihtimaline yönelik olarak türbenin imha edilmesini de internet sitelerinin manşetine taşıyan Gülen medyası, artık Paralel örgütün Türkiye sınırları içinde faaliyet gösteren bir ihanet şebekesi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 
 
TOPRAK KAYBETMEDİK, TÜRBE 3'NCÜ KEZ YER DEĞİŞTİRİYOR
 
'Toprak kaybettik' algısını oluşturmaya çalışan bu çevreler, operasyonun başından beri belli olan türbenin yine Suriye'de bir bölgeye taşınacağı gerçeğini de gizlemeye çalıştılar.
 
İŞTE GERÇEKLER
 
Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in dedesi olan Süleyman Şah, 1086 yılında 2 muhafızı ile birlikte Fırat Nehri'ni geçerken şehit olunca, bölgede bulunan Caber Kalesi'nde toprağa verildi. Yıllar sonrası Yavuz Sultan Selim tarafından fethedilen bölgede Süleyman Şah adına türbe yaptırıldı. 
 
Birinci Dünya Savaşı sonunda Fransızların işgal ettiği bölgede bulunan türbe, 20 Ekim 1921'de Fransızlar ile yapılan Ankara Antlaşması sonrası Suriye topraklarında kaldı. Ancak, türbenin bulunduğu alanın Türkiye'nin toprağı olduğu ve Türk bayrağının dalgalandırıp, muhafız bulundurması kabul edildi. Daha sonra Lozan Antlaşması ile de bu hakkın korunması sağlandı. 
 
1973 yılında Suriye, türbenin yapılan Tabka Barajı altında kalacağını bildirmesi üzerine türbe Fırat Nehri doğusundaki Karakozak Mevkii'nde bulunan yerine taşındı. 1995 yılında, Suriye  bu kez de Fırat Nehri'nin daha üst kotlarında inşasına başladığı Teşrin Barajı nedeniyle Karakozak bölgesindeki Süleyman Şah Türbesi'nin bölge dışında başka bir alana ya da Türkiye'ye taşınmasını hususunu yeniden gündeme getirdi. 2001 yılında Fırat Nehri üzerindeki Teşrin Barajı'nın tamamlanması nedeniyle türbenin taşınması bir kez daha gündeme geldiyse de mevcut yerinin korunması sağlandı. Türbe onarıldıktan sonra 23 Ocak 2003'de  yeniden ziyarete açıldı. Türbenin çevresi, Türkiye'den gönderilen ağaçlar ve hazır çim ile yeşil bir alan haline getirildi.
 
Süleyman Şah ve iki muhafızının mezarlarının bulunduğu 8 bin 797 metrekare alan üzerine kurulu türbenin muhafazası, Şanlıurfa'daki 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na bağlı askeri birlik tarafından sağlanıyordu. Son operasyon ile birlikte alınan Süleyman Şah Türbesi 3'üncü kez yeri değiştirilerek bu kez Türkiye sınırındaki Suriye Eşmesi yakınına taşınmış olacak.

İşte CHP'lilerin ve paralel yapı mensuplarının operasyonu itibarsızlaştırma  tweetleri:




 
 
 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA