• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milli hızlı trenin ihalesi 22 Ocakta
11 Aralık 2014 Perşembe 14:06

Milli hızlı trenin ihalesi 22 Ocak'ta

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, milli yüksek hızlı trenin endüstriyel ve mühendislik tasarımına yönelik ihaleye 22 Ocak 2015'te çıkılacağını bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, milli yüksek hızlı trenin tasarım çalışmalarını tamamladıklarını, endüstriyel ve mühendislik tasarımına yönelik olarak da 22 Ocak 2015'te ihaleye çıkacaklarını bildirdi.

Bakan Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli yüksek hızlı trenin tasarım çalışmalarını tamamladıklarını hatırlattı. Bundan sonraki sürecin mühendislik projelerinin tamamlanması olduğunu ifade eden Bakan Elvan, "Bununla ilgili ihaleye çıkıyoruz. Milli yüksek hızlı trenin endüstriyel ve mühendislik tasarımına yönelik 22 Ocak 2015'te ihaleye çıkıyoruz" dedi.

Böylece tamamıyla yerli olacak milli yüksek hızlı trenin genel tasarımından sonra endüstriyel ve mühendislik tasarımına da başlamış olacaklarını kaydeden Elvan, 2018 yılında da yüksek hızlı milli treni raylara indirmeyi planladıklarını bildirdi.

"80 YHT seti için en az yüzde 51 yerli şartı aranacak"

Bakan Elvan, öte yandan 80 adet yüksek hızlı tren teminine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Burada en az yüzde 51 yerlilik ve yerli ortak şartı arayacağız. Ayrıca bu trenlerin Türkiye'de imal edilmesini zorunlu tutacağız. Bu çerçevede de kendi milli yüksek hızlı trenimizin yapılmasına da ciddi bir hazırlık olacak. Zannediyorum bu 80 tren setinin temini için 1 ay gibi çok kısa bir sürede ihaleye çıkacağız" diye konuştu.

"Milli elektrikli tren setlerinin üretimine  kısa bir süre sonra başlayacağız"

Öte yandan milli elektrikli tren setlerine yönelik çalışmaların da devam ettiğini dile getiren Elvan, şunları kaydetti:

"Tasarım çalışmalarını tamamladık. Detay mühendislik çalışmalarına  yönelik ihale sonuçlandı. Önümüzdeki günlerde imza töreni yapacağız. Tamamıyla yerli olacak elektrikli tren setlerini üretimine kısa süre sonra başlamış olacağız.

Elektrikli tren setleri gerçekten bizim ihtiyacımız, hatta yurt dışından yoğun talep gelen bir set. Çalışmalar gayet iyi gidiyor. Önümüzdeki günlerde detay projelendirme, elektronik ve mühendislik tasarım çalışmalarından sonra üretim sürecine gireceğiz. Bunu ihracat için de düşünüyoruz. TÜVASAŞ tarafından üretilecek. Yüksek hızlı tren ve elektrikli tren setleri birbirine paralel şekilde ilerleyecek. Bu şekilde Türkiye tamamıyla yerli kendi milli yüksek hızlı tren ve elektrikli tren setlerine kavuşmuş olacak."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA