• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milli Eğitim Bakanı Avcıdan 1 Eylül uyarısı
25 Mayıs 2015 Pazartesi 15:47

Milli Eğitim Bakanı Avcı'dan "1 Eylül" uyarısı

Milli Eğitim Bakanı Avcı "Dönüşüm programına alınmayan dershanelerle gerekli standartları sağlamayan öğrenci etüt eğitim merkezlerinin faaliyetleri 1 Eylül 2015 tarihi itibarıyla sonlanacaktır" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Green Park Otel'de düzenlenen "Dershanelerin Dönüşüm Süreci" toplantısında, dershanelerin dönüşüm sürecinde önemli mesafe aldıklarını söyledi.

Yoğun sınav koşullarının bir sonucu olarak ortaya çıkan dershaneciliğin, bütün müktesebatıyla özel öğretim kurumuna çevrilmesine, Milli Eğitim Bakanlığı olarak en başından itibaren ''dönüşüm'' adını verdiklerini anımsatan Bakan Avcı, şöyle konuştu:

''Yani bu bir 'kilit vurma' değil, dönüştürme kararıydı. 'Kast-ı mahsus' ile mesele çığırından çıkarılmaya çalışıldı. Neyse ki sonunda aklıselim galip geldi. Özel öğretim kurumlarımızın pek çoğu bizim niyetimizi doğru okudu ve sürece destek verdi. Ümidim odur ki, bu dönüşümle özel öğretim sektörü dünden daha güçlüdür ve eğitimimize daha fazla hizmet etme imkanına kavuşmuştur. Bizim için dershane meselesi üzerinden koparılan tartışmalar geride kalmıştır. Artık dershanecilik üzerinden elde edilmiş birikimi, özel okul alanına en iyi şekilde aktarmaya yoğunlaşmalıyız. Dönüşen okullarımızın daha güçlü ve nitelikli kurumlar olması için gayret sarf etmeliyiz. Özel öğretim kurumlarının genel eğitim sistemimize katkıları artarak sürecektir. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak sektöre verdiğimiz desteği sürdüreceğiz. Yasalarla belirlenmiş çerçevede ülkemizin geleceğine birlikte katkı sunmaya devam edeceğiz."

Avcı, dönüşüm için müracaat eden bütün kurumlara kolaylıklar sağladıklarını, bundan sonra da işbirliğini yüksek düzeyde devam ettirerek dönüşüm programını birlikte sonuçlandıracaklarını aktardı. 22 Mayıs 2015 tarihi itibarıyla 2 bin 240 dershanenin, dönüşüm programına müracaat ettiğini ifade eden Avcı, şöyle devam etti:

"Bunlardan 2 bin 195'i dönüşüm programına kabul edildi. Dönüşüm programına başvurular 1 Eylül 2015 tarihine kadar devam edecektir. Yine aynı tarih itibarıyla 249'u temel lise olmak üzere, 276 dershaneye özel okul ruhsatı düzenlenerek dönüşüm işlemleri tamamlanmıştır. Dönüşüm programına alınan diğer kurumların özel okul açma işlemleri, 1 Eylül 2015 tarihine kadar tamamlanacaktır. Dönüşüm programına alınmayan dershanelerle gerekli standartları sağlamayan öğrenci etüt eğitim merkezlerinin faaliyetleri, 1 Eylül 2015 tarihi itibarıyla sonlanacaktır. Kanunun yürürlüğe girdiği 14 Mart 2014 gününden 22 Mayıs 2015 tarihine kadar, 401 dershane de kendi isteğiyle faaliyetine son vermiştir. Dönüşüm sürecinde yoğun gayret gösteren ve eğitim sistemimizdeki büyük bir meselenin suhuletle halledilmesine destek veren bütün kurumlarımıza, süreci yöneten bakanlığımızın mensuplarına teşekkür ediyorum.''

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA