• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milli Dayanışma kampanyasına yoğun ilgi
30 Mart 2020 Pazartesi 23:17

Milli Dayanışma kampanyasına yoğun ilgi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşmasında duyurduğu, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyası yoğun ilgi görüyor.

"Sivil toplum kuruluşlarımızın da, imkanları çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalıştığını biliyoruz. Bu konuda da devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz." Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koronavirüs'ten etkilenen ihtiyaç sahiplerine destek için "milli dayanışma kampanyası" başlatıldığını bu sözlerle duyurdu. İlk bağışı da kendisi yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 maaşını kampanyaya bağışladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4.5 saat süren kabine toplantısı sonrasında millete sesleniş konuşması yaptı. Milletvekillerinden iş adamlarına tüm hayırseverleri 'Milli Dayanışma Kampanyası'na destek vermeye çağırdı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli 'Milli Dayanışma Kampanyası'na 5 maaşını bağışladı

Çağrıya ilk yanıt MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi. Bahçeli, 5 maaşını bağışladığını açıkladı. Kampanya kapsamında şu ana kadar 11 milyon dolar bağış yapıldığı açıklandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Milli Dayanışma Kampanyası"na 5 maaşını bağışladı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na yönelik paylaşımda bulundu.

İçinden geçilen zor günlerin birlik ve dayanışma içinde aşılacağını belirten Şentop, şunları kaydetti:

"Zor günlerden geçiyoruz. Birlik ve dayanışma içinde, birbirimizi gözeterek, birbirimize sahip çıkarak bu zor günleri aşacağız inşallah. Biz birlikte Türkiye’yiz. Birlikte güçlüyüz. Salgına karşı mücadelemizden de hep birlikte galip çıkacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' diyerek başlattığı ve öncülük ettiği milli dayanışma kampanyası birlik ve beraberliğimizin somut sonuçlarını ortaya koyacaktır. Kendilerine öncülüğü ve yol açıcılığı için şükranlarımı sunuyorum. TBMM Başkanı olarak Biz Bize Yeteriz Türkiyem Kampanyası'na ben de 5 maaşımla katılıyorum. Bu zor günleri birlik ve dayanışma içinde aşacağız inşallah."

TOBB'dan "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasına 10 milyon lira

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" Milli Dayanışma Kampanyası'na TOBB olarak 10 milyon lira destek sağlayacaklarını açıkladı. Hisarcıklıoğlu, Türk bayrağı sembolünü paylaştığı mesajında, "#BizBizeYeterizTürkiyem" etiketine de yer verdi.

'Biz bize yeteriz Türkiyem' sloganıyla başlatılan kampanyaya bağış için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, yardım hesapları açıldı. Kampanyaya kısa mesajla da bağış yapılabilecek. Bunun için cep telefonundan "KORONA" yazıp 8119'a kısa mesaj atmak yeterli.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA