• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milletvekili traktör sürdü, pancar hasadı yaptı
09 Ekim 2015 Cuma 14:07

Milletvekili traktör sürdü, pancar hasadı yaptı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, traktör sürerek pancar hasadı yaptı. 

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Kalaycı, Konya’nın Seydişehir ilçesinde seçim çalışmalarında bulundu. Seydişehir ilçe teşkilatı yöneticilerinin yanı sıra milletvekili adayı Altan Altınok, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Abalı ve Seydişehir eski belediye başkanı Abdülkadir Çat’ın eşlik ettiği Mustafa Kalaycı, İlçe Kaymakamlığına atanan Regaip Ahmet Özyiğit ile makamında görüşerek görevinde başarılar diledi. İlçe Ziraat Odası, Ticaret Odası, Esnaf odaları ve MÜSİAD Seydişehir Şubesini de ziyaret eden Kalaycı ile beraberindeki partililer, Seydişehir’i dolaşarak 1 Kasım seçimlerinde destek istedi.

Traktör sürerek pancar hasadı yapan Mustafa Kalaycı, üreticilerle bir süre görüştü, sorunlarını dinledi. Kalaycı, MHP iktidarında Ecrimisil uygulamasındaki fiyatları düşüreceklerini söyledi, toprak reformu yapacaklarını vaat etti. Kalaycı, “Bu bölgede Hazine’ye ait arazileri çiftçimiz Ecrimisil ile ekiyor. Ama şu anda Ecrimisil fiyatları çok yüksek boyutta. Ayrıca burada reform yapılması gerekiyor. Burayı dedelerinden beri Ecrimisil usulü ile eken çiftçimize buraların çok cüzi fiyatlarla tapularının verilmesi gerekiyor. MHP olarak seçim beyannamemize de bunu aldık. Ecrimisil uygulamasındaki fahiş fiyatları düşüreceğiz. Hem de yapacağımız toprak reformları ile arazi reformu ile ömrünü buralara adamış, yıllardır buralarda ekim dikim yapan hemşerilerimize, çiftçimize tapularını vereceğiz uygun şartlarda. Şu anda konuşulanları da söyleyeyim, bu arsaların büyük arazi şeklinde satılacağı söyleniyor. Yani mevcut çiftçimizin 200 dekar olarak satma şartı getirilirse bunu almaya gücü yok. Bunu ancak büyük patronlar alır. Burada yıllardır ekim dikim yapan hemşerilerim bundan yararlanamaz. Biz öncelikle burayı yıllardır eken insanımıza teslim etmemiz lazım. Çok makul fiyatlarda çiftçimizin üstesinden gelebileceği makul şartlarda buraların tapularının çiftçimize verilmesi gerekiyor. Devletin ticari bir gözle bakmaması lazım. İnşallah MHP olarak biz iktidarımızda bunu gerçekleştireceğiz, çiftçimizin yüzünü güldüreceğiz” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA