• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milletvekili Altunyaldız’dan Seydişehir ziyareti
16 Mart 2016 Çarşamba 11:11

Milletvekili Altunyaldız’dan Seydişehir ziyareti

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Konya’nın Seydişehir ilçesinde istişare toplantısına katıldı.

Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız’ın, Seydişehir’de ziyaretinde Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, kamu kurum amirleri ile sivil toplum kuruluşlarıyla istişare toplantısında bir araya geldi. Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın ev sahipliğinde Belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleşen programda, Seydişehir’in sorunları ve yatırımlar konuşuldu.
Başkan Tutal, Seydişehir’in problemlerini, çözüm yollarını tartışmak, görüşmek amacıyla Konya Milletvekili Ziya Altunyandız‘ın Seydişehir’e geldiğini ifade ederek, Milletvekili Altunyaldız’ı Seydişehir’in vekili olarak gördüklerini kaydetti. Seydişehir’in Mikro odaklı sorunlarına merhem olunması beklenen toplantıda, Seydişehir’in Gelişen tarım ve Sanayisinin üreticisine, çalışan işçinin istihdamından ulaşım hizmetlerine kadar ilgili sorunlar gündeme alındı. İstişare toplantısında, Seydişehir Bozkır yolunun sorunları, OSB’nin doğalgaz sorunu, İhtisaslı Organize Besi bölgesi, ilçede istihdamı arttıracak çalışmaların yapılması ve projelendirilen birçok çalışma Vekil Altunyaldız’a sunularak acil çözümler istendi.

“İSTİŞARAE İÇİN BİR ARADAYIZ”
Seydişehir’in meselelerini yüz yüze müzakere etmek, konuşmak, istişare etmek üzere Seydişehir’de olduğunu kaydeden Milletvekili Altunyaldız, Konya’nın meseleleriyle ilgilenmenin yanında Türkiye’nin uzun yıllarını bürokraside görev yaparak geçirdiğini, ülkenin sanayi dönüşümü reform paketlerinin süratle Meclisten yasa olarak çıkartıldığını bunun yanı sıra büyüdüğü topraklarla görev ve sorumluluklarının olduğunu kaydetti.
İnsanın doğup büyüdüğü topraklara borcunu ödemek istemesi kadar doğal bir şey olmadığını belirten Milletvekili Altunyaldız, “Bu fıtrattır, yaradılışın doğasında olan duygu, düşüncedir. Mikrodan, makroya doğru bir hizmet anlayışımız ve yoğunlaşma anlayışımız olacak” dedi.

“TÜRKİYENİN GELİŞEN EKONOMİSİ VE SANAYİSİ BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR”
Son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Milletvekili Altunyaldız, “Türkiye’nin önünü kesmeye çalışan hiçbir güç başarılı olamayacaktır. Ankara ve İstanbul’da yaşadığımız ve ülkemizin doğu ve güneydoğusunda yaşadığımız birçok hadisede yüreğimiz dağlandı. Ciğer parelerimizi kaybettik. Üzüldük ama bir şeyi asla yapmadık. Asla ümitsizliğe düşmedik. Asla ülkenin geleceğine dönük vizyonundan, hedeflerinden vazgeçmeyi hayalimizden dahi geçirmedik. Türkiye’nin küresel yürüyüşüne bu çabaların engel olabileceğine dair en ufak bir endişemiz olmadı. Terör hareketleri bizim önümüzü kesemeyecek ve hükümetimizin, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın önderliğinde hükümet programında öngörülen her türlü faaliyeti projeyi bir bir gerçekleştirmeye devam edecek’’ şeklinde konuştu.

“SEYDİŞEHİR’İN EKONOMİSİNİ, SEYDİŞEHİR’İN MESELELERİNİ HIZLI BİR ŞEKİLDE ÇÖZEBİLMEK İÇİN BURADAYIZ”
Ülkenin sanayi dönüşünü, bütçe hedeflerini, AR-GE ve yüksek teknoloji üretim yapısına kavuşmak ve ihracat hedeflerini, katma değer yapısını gerçekleştirme yolunda bilim teknoloji yüksek kurulu dahil hedeflerini gerçekleştirme yolunda çalıştıklarını ifade eden Altunyaldız, “Türkiye çapında neler yapılabilir konuşmak için sahadayız. Bu yüzden Seydişehir’in ekonomisini, Seydişehir’in meselelerini hızlı bir şekilde çözebilmek, konuşmak için istişare meclisindeyiz. Ne kadar taşı, taş üstüne koyabilirsek, ne kadar vatandaşımızın günlük hayatına dokunup mutlu edebilirsek, ne kadar kardeşimizi iş sahibi yapabilirsek, ne kadar çalışan esnafımızın işini büyütmesine destek olabilirsek, o kadar işimizi doğru yaptığımızı düşünür ve mutlu oluruz” ifadelerini kullandı.
Katılımcılardan Seydişehir’i sosyal boyutuyla, kültürel hayatıyla, ekonomik hayatı, ticareti ve üretimiyle, tarımıyla, endüstrideki gelişmeleri ve organize sanayi bölgelerindeki ihtiyaçların giderilmesiyle daha iyi nasıl iyi bir noktaya taşınabilirliği değerlendirilerek masaya yatırıldı.
Programda son olarak toplantıya katılan STK Başkanları esnafların sıkıntılarını kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının karşılıklı istişareleriyle son buldu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA