• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Millet tek yürek oldu, meydanlarda gücünü gösterdi
28 Temmuz 2016 Perşembe 14:42

Millet tek yürek oldu, meydanlarda gücünü gösterdi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Meydanı’ndaki demokrasi nöbetinin 13. gününde Uğur Işılak konseri ile büyük bir coşku yaşayan on binlerce kişiye seslendi. Başkan Akyürek, “Milletimiz hep birlikte tek bir yürek oldu ve bundan sonra asla böyle bir kalkışmaya, böyle bir ihanete muhatap olmayacağını haykırdı” dedi.

Millet iradesine yapılan darbe girişine karşı Mevlana Meydanı’nda devam eden demokrasi nöbetinin 13. gününde on binlerce Konyalı birlik coşkusunu sürdürdü.

Darbe girişiminin ilk anından itibaren meydanlarda olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, demokrasi nöbetinin on üçüncü gününde de Mevlana Meydanı’nı dolduran Konyalılara hitap etti.

Genç, yaşlı, kadın, erkek, çocuk ve tekerlekli sandalyeleri ile gelen vatandaşlara demokrasi nöbetini bırakmadıkları için teşekkür ederek, milletin tek yürek meydanlarda gücünü gösterdiğini vurgulayan Başkan Akyürek, Türk milletinin 15 Temmuz’da ihanete uğradığını, hainlerin Türkiye Cumhuriyeti’ne, hükümete, Cumhurbaşkanımıza, aziz Türk milletine kast ettiğini ifade etti.

millet-tek-yurek-oldu-meydanlarda-gucunu-gosterdi-2.jpg

Milletin uyandığını, ayağa kalktığını belirten Başkan Akyürek, “Milletimiz hep birlikte tek bir yürek oldu ve bundan sonra asla böyle bir kalkışmaya, böyle bir ihanete muhatap olmayacağını haykırdı. Sadece Konya’da değil, 81 vilayetimizde milletimiz ayağa kalktı, meydanlardan seslendi. Bu ne güzel sesleniştir. Tam 13 gündür kadınımız, gencimiz, yaşlımız, çocuklarımız, büyüklerimiz burada insanlık nöbetindeler. İnancımız, davamız için koşamıyorsak yürüyeceğiz. Yürüyemiyorsak gerekirse sürünerek mücadele edeceğiz. Sizler onu gösterdiniz. Burada genç arkadaşlarımız, tekerlekli sandalyelerdeki kardeşlerimiz, 94 yaşındaki ninelerimiz ses verdiler. Cenab-ı Hak hepinizden razı olsun” dedi.

MİLLET OYUNLARI BOZDU

28 Şubat sürecini hatırlatarak, milletin bir takım oyunları hep birlikte bozduğunu dile getiren Başkan Akyürek, şöyle devam etti: “O zaman demokrasiye, halkımıza balans ayarı yaptıklarından bahsettiler. 15 Temmuz ihaneti ile birlikte halkımız Cumhurbaşkanından sokaktaki insanımıza, kadınlarımızdan gençlerimize, hainlere öyle bir balans ayarı yaptı ki, bunu bir daha hainler, katiller, ihanet edenler asla unutamayacaklar. Milletimizi kolay lokma zannedenler, hamdolsun yanıldılar ve kursaklarında kaldı. Bu coğrafya ecdadımızın, şehitlerimizin kanıyla sulanarak bize emanet edildi. Bizler de bugünün insanları olarak ecdadımızdan aldığımız bu kutsal mirası, bu mukaddes toprakları inşallah bizden sonraki nesillere daha güçlü bir şekilde teslim etmeye kararlıyız” diye konuştu.

millet-tek-yurek-oldu-meydanlarda-gucunu-gosterdi-3.jpg

Mevlana Meydanı’nda devam eden demokrasi nöbetine katılan sanatçı Uğur Işılak da söylediği şarkılarla on binlerin coşkusunu artırdı.

15 Temmuz’un tarihe altın harflerle yazılacağını ifade eden Işılak, “Millet dimdik ayakta, hala meydanlarda. 246 şehidimizin hüznünü paylaşmak ve 15 Temmuz zafer heyecanını ve sevincini paylaşmak için. Yani ilk defa meydanlarda hem hüznü, hem sevinci paylaşmak için on binler, yüz binler bir araya geldi” dedi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA