• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Millet olarak büyük Türkiye hedefine doğru koşuyoruz
18 Mayıs 2016 Çarşamba 17:03

Millet olarak büyük Türkiye hedefine doğru koşuyoruz

1 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, “Millet olarak tek bilek, tek yürek; aynı hedefe, Büyük Türkiye hedefine doğru koşuyoruz” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı şöyle:

“19 Mayıs, Kurtuluş Savaşı ateşinin yakıldığı, milli mücadelenin başlatıldığı, milletimizin umutlarını canlandıran, İstiklal mücadelemizin sembolü olan bir gündür.

Şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan 19 Mayıs, ecdadımızın yokluklar içinde verdiği varlık mücadelesinin ilk adımı, milletimizin tarih sahnesinde yeniden şaha kalktığı, esaret altında yaşayamayacağını dünyaya haykırdığı gündür. O gün yakılan ateş, kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmış ve milletimiz birlik-beraberlik içinde varlığına kasteden düşmanı ülkeden kovmuştur.

Bu kadar önemli bir tarihin, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere bayram olarak armağan edilmesi çok anlamlıdır. Bu bayram, ülkemizin geleceğinin gençlerin omuzlarında yükseleceğine, tüm dünyaya barış ve huzurun yine gençlerin eliyle geleceğine bir işarettir.

Şu anda da ülkemiz önemli bir mücadele sürecinden geçiyor. Bölücü terör örgütü ile mücadele, Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak isteyenlerle mücadele yürütülüyor. Milletimizi bölüp parçalamak isteyenler tarihte nasıl başarılı olamamışlar, vatanımızı işgal edenler nasıl buradan kaçarak, kovularak gitmişler ve yok edilmişlerse; bugün de bölücüler, ülkeyi istikrarsızlaştırmak isteyenler, vatanımızı, memleketimizi bölüp parçalamak isteyenler asla başarılı olamayacaktır. Millet olarak tek bilek, tek yürek; aynı hedefe, Büyük Türkiye hedefine doğru koşuyoruz.

Milli günlerimizin, bayramlarımızın, Büyük Türkiye hedefini ve bu kutsal yürüyüşü milletimize hatırlatma vesilesi olmasını diliyor; gençlerin bayramını kutlarken; ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimize şükran ve minnetle anıyorum.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA