• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mide rahatsızlıkları kansere yol açabiliyor
13 Aralık 2012 Perşembe 14:06

Mide rahatsızlıkları kansere yol açabiliyor

Karnın üst orta kesiminde ağrı, halsizlik, iştahsızlık ve özellikle geceleri gelen mide şikayetleri, mide kanserinin habercisi olabilir.
Memorial Hizmet Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Ömer Necip Aytuğ, yaptığı açıklamada, erken dönemde teşhis ve tedavisi büyük önem taşıyan mide hastalıklarının, dikkat edilmediği takdirde kansere yol açabileceğini belirtti.
Aytuğ, sigaranın ülsere neden olduğu, aşırı tuz ve konserve yiyeceklerin de mideye zarar verdiğine işaret ederek, ''Mide, vücut dokusu için zararlı olan asit maddesinden mide bezlerince salgılanan ve mide dokusunun iç yüzünü film tabakası gibi kaplayan müküs tabakası ile korunmaktadır. Müküs tabakası, asitle mide dokusu arasındaki teması keserek mideyi korur ve asidin zararlı etkilerini engeller. Sigara içmek müküs yapımını azalttığı için özellikle mevcut ülserin tedaviye olan cevabını geciktirmekte iyileşme sürecini uzatmaktadır'' dedi.
Aytuğ, sağlıklı bir midenin, içindeki gıda maddelerini ortalama üç saatte, on iki parmak bağırsağına tamamen boşalttığını belirterek, aşırı yağlı yemeklerde sürenin 5-6 saate kadar uzayabildiğini, bunun da reflü ataklarını çoğaltma riskini barındırdığını kaydetti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA