• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Microsoft Fatih Projesinde yer almak istiyor
23 Şubat 2013 Cumartesi 15:47

Microsoft Fatih Projesi'nde yer almak istiyor

Bakan Ergün, Microsoft'un CEO's Ballmer ile görüşmesinde, Microsoft'un, Fatih Projesi'nin içinde yer alma konusunda çok istekli olduğunu dile getirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, dün akşam saatlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer ile sabah saatlerinde Bakanlıkta bir araya geldi. 40 dakika süren görüşmeye ilişkin bilgi veren Ergün, Microsoft'un Fatih Projesi ile baştan beri ilgilendiğini söyledi.

Fatih Projesi'nin uluslararası işbirliklerine de açık bir proje olduğunun altını çizen Ergün, Türkiye'nin bu konuda uluslararası deneyimlerden de yararlanmak istediğini kaydetti.

Microsoft'un da bu konudaki deneyimlerinin ve çalışmalarının önemli olduğunu bildiren Ergün, şöyle konuştu:
''Ama şartlar da belli. Tabletlerle ilgili Türkiye'de üretim yapılması ve bu sektörün geliştirilmesi için bir Ar-Ge merkezi kurulması. Aplikasyonların geliştirilmesi için açık kaynak kodlu yazılımlar olması da çok önemli. Herkesin bu koşulları dikkate alarak, sistemin içinde yer alma imkanı var. İhalelerde yer alma imkanı var. Fatih Projesi'nde yer alma imkanı var. Bu koşulları dikkate alarak, Microsoft'un da işin içinde yer alması mümkün. Zaten kendileri de çok istekli olduklarını ifade ettiler. Üretimle ilgili yerel ortaklarla, çözüm ortaklarıyla işbirliği yapabileceklerini belirttiler. Hem üretim hem yazılım konusunda yerel ortaklarla işbirliği yapabileceklerini söylediler. Türkiye'de Ar-Ge merkezi kurma kararlılığı içinde olduklarını ifade ettiler.''

Türkiye'ye özgü yeni yaklaşımlar geliştirebilmeleri halinde herkesin sistemin içinde yer alabileceğini kaydeden Ergün, ''Önemli olan tabletlerin Türkiye'de üretilmesi konusu. Microsoft'un da sistemin içinde olmasının mümkün olduğunu, konuyu bu açıdan değerlendirmeleri gerektiğini ifade ettik. Sayın Başbakanımız da bu tabletlerin Türkiye'de üretilmesi gerekliliğinin altını çizdi'' dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA