• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MHPye yeni genel başkan adayı: Sait Gönen
03 Haziran 2016 Cuma 17:04

MHP'ye yeni genel başkan adayı: Sait Gönen

Eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı ve 25. dönem MHP Konya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, MHP Genel Başkanlığına aday olduğunu bildirdi.

Eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı ve 25. dönem MHP Konya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, MHP Genel Başkanlığına aday olduğunu bildirdi.

Gönen, düzenlediği basın toplantısında, "Gelenekten Geleceğe" platformu olarak, partide seçimli olağanüstü kurultay kararı alınmasını takiben siyasi bir karar vermek ve ortak aklı çıkarmak için koordinasyon başkanı olarak görevlendirildiğini anlattı.

MHP Genel Başkanlığına talip olduğunu belirten Gönen, Türk siyasetinde niteliğin ve liyakatin gözardı edilmesi nedeniyle siyasi sorunlara yeterince çözüm üretilemediğini savundu.

Türk siyasetinde çıtayı yükselteceklerini, nitelikli, itimat ve itibar edilen insanların siyasette önünü açacaklarını kaydeden Gönen, MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in çizdiği yolda, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye ve meşruiyetçiliğe bağlı politikalar üreteceklerini aktardı.

Gönen, "Partimizin yönetim şeklinden en hafif tabiriyle hoşnutsuzluk olduğu uzun süredir bilinmektedir. 7 Haziran seçimlerinde alınan sonuçlar, takip edilen ve hoşnutsuzluğun sebebi olan politikalar sonucu, 1 Kasım seçimlerinde milletvekili sayısının 80'den 40'a düşmesi, alınan oyların yüzde 25'inin kaybına sebep olması haliyle MHP tabanında gayrimemnunların sayısını artırmış ve yeni yönetim ihtiyaçları doğmuştur." ifadelerini kullandı.

Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını da değerlendiren Gönen, "Almanya kendisine suç ortağı arıyorsa bu coğrafyada suç ortağını bulamaz. Yine kendi yakın coğrafyasına baktığında Fransa, İtalya gibi kendi kültüründen gelen devletler arasında bunu rahatlıkla bulabilir. Bu kararların hiçbirinin kabul edilebilir bir tarafı yoktur." dedi.

Partililer tarafından alkışlanan Sait Gönen, açıklamasının ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA