• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MHPli Durmuşa kardeş tokadı
12 Şubat 2010 Cuma 08:41

MHP'li Durmuş'a kardeş tokadı

MHP'li Durmuş'a kardeş tokadı. Meclis'teki sözleri ile büyük tartışma başlatan MHP'li Osman Durmuş'un kardeşinden tokat gibi açıklama...
Peygamber kabul edilen Başbakan’ın eşini nasıl içeri almazsınız” deyip Meclis’te kavga çıkaran MHP’li Durmuş’un, kendi kardeşi tarafından aynı eleştiriye maruz tutulduğu ortaya çıktı. Kardeş Durmuş, ağabeyine “Partiyi din, liderini peygamber görüyorsun” demiş...

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın GATA'daki hasta ziyaretine başörtüsünden dolayı alınmadığı tartışmaları sırasında, MHP Milletvekili Osman Durmuş'un gündeme getirdiği "Başbakan Erdoğan'a Peygamber benzetmesi"nin aynısının Osman Durmuş'un da başına geldiği ortaya çıktı. Durmuş'un parti içindeki tavrından rahatsız olan kardeşi Dr. Fatih Durmuş'un, 24 Temmuz 2009 tarihinde bir basın açıklaması yaparak, abisi Osman Durmuş'u ağır bir dille eleştirdiği belirlendi. Fatih Durmuş'un basın açıklamasında "Partiyi din, genel başkanı da peygamber olarak görmektedir” dediği öğrenildi.

FATİH DURMUŞ: BARDAK TAŞTI

İki kardeş arasındaki kavga Osman Durmuş'un 2009 yılının Temmuz ayında Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale İl Kongresi'nde söylediği sözlerle başladı. Durmuş o günkü konuşmasında partililere seslenirken gruptan ayrılan çalışma arkadaşlarını ağır bir dille eleştirdi. İşin içine kardeşini de ekleyerek, ailesine karşılık partisini tercih ettiğini söylemesi, kardeş Durmuş'u çileden çıkardı.

Yaklaşık 5 yıldır Osman Durmuş ile görüşmeyen Fatih Durmuş o konuşmadan hemen sonra ağabeyine şu cevabı verdi. "Bugüne kadar ismimi anarak siyasi pozisyonunu güçlendirmek istemeye çalışmasını manidar buluyorum. Ama artık yeter, bardak doldu taştı.”

BAŞKANI PEYGAMBER GÖRÜRLER

Fatih Durmuş'un, o günlerde basın mensuplarına "Anlaşılan kendi siyasi ikbalini partisinde garanti görenler partiyi din, genel başkanı da peygamber olarak görmekte, ona göre tavır almakta, ona göre konuşmakta ve partililere tepeden bakan jakoben anlayışı temsil etmektedir" dediği ortaya çıktı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA