• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MHP kasetlerinde profesyonel ekip parmağı var!
22 Mayıs 2011 Pazar 10:19

MHP kasetlerinde profesyonel ekip parmağı var!

MHP'de deprem yaratan kaset komplosuyla ilgili soruşturmada henüz faillere ulaşılamadı.

İnternette yayınlanan görüntüleri inceleyen soruşturma makamlarına göre de görüntüler son derece profesyonel, organize bir şebeke tarafından kayda alındı.

MHP'de 10 parti yöneticisinin istifasına neden olan görüntülerle ilgili iddiaların ardından parti avukatları üç ayrı suç duyurusunda bulundu. Görüntüyü çekenler ve servis edenlerin yakalanması istendi.

Savcılık kaynaklarına göre, aynı evin içinde farklı odalara yerleştirilen kameraların görüş açıları ile ışık bile hesap edilmiş. Bu durum kayıt düzeneğinin uzman bir ekip tarafından kurulduğu izlenimi yaratıyor.

Harekete duyarlı ve üzerinde batarya bulunan kameraların yerleştirilmesinin zor bir işlem olduğunu belirten aynı kaynaklar mekana girip çıkanlar ya da evin sahibinin bilgisi olmadan bunun gerçekleşmeyeceği görüşünde.

İşte bu noktada tuzak kurulan isimlerin ifadeleri önem kazanıyor. Önce, görüntülerde yer alan kadınlar tespit edilmeye çalışılacak. Bu kişilerin kimliklerinin belirlenmesinin ardından ifadelerinin alınması gündeme gelecek. Daha sonraysa görüntülerin kayda alındığı mekanlarda da inceleme yapılabilecek.

İstifa eden milletvekillerinin dokunulmazlığı bulunuyor ancak bu olayda mağdur oldukları için ifade vermelerinin önünde herhangi bir engel bulunmuyor.

Soruşturmayı yürüten bilişim suçları savcılığının mağdur sıfatıyla milletvekillerinin ifadesini alabileceği belirtiliyor.

ntvmsnbc

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA