• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MGKda kritik toplantı !
27 Haziran 2014 Cuma 09:42

MGK'da kritik toplantı !

MGK'da, çözüm sürecinde gelinen aşamanın değerlendirildiği, terör örgütünce kaçırılan çocukların durumu üzerinde durulduğu, annelerin çabalarının takdirle karşılandığı bildirildi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı'nın ardından yayınlanan bildiride, çözüm sürecinde gelinen aşamanın değerlendirildiği, bu kapsamda terör örgütünce dağa kaçırılan çocukların durumu üzerinde önemle durulduğu ve annelerin çabalarının takdirle karşılandığı bildirildi.

MGK bildirisinde, toplantıda, halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden eylemlerle bunlara karşı alınan ve alınması planlanan tedbirlerin ayrıntılı olarak görüşüldüğü belirtildi.

Çözüm sürecinde gelinen aşamanın değerlendirildiği kaydedilen bildiride, "Bu kapsamda  terör örgütünce dağa kaçırılan çocukların durumu üzerinde önemle durulmuş, annelerin çabaları takdirle karşılanmıştır" ifadesi kullanıldı.

Bildiride, devlet içindeki illegal yapılanmalara yönelik yürütülen adli ve idari işlemler hakkında Kurul'a bilgi sunulduğu bildirilerek şu ifadelere yer verildi:

"Irak'ta baş gösteren ve ülkenin geniş bir kısmını etkileyen olumsuz gelişmeler, Türkmen soydaşlarımızın durumu da dahil olmak üzere tüm boyutlarıyla ele alınmıştır. Giderek mezhep temelli bir çatışma ortamına dönüşme eğilimi gösteren şiddet olaylarının bölgemize yansımaları müzakere edilmiştir. Ülkenin toprak bütünlüğünün ve siyasal birliğinin korunması için Irak halkına desteğimizin devam edeceği belirtilmiştir. Bu ülkede tutulmakta olan Musul Başkonsolosluğumuz personeli ve şoförlerimizin durumları gözden geçirilmiştir."

Suriye'deki çatışma ortamının, ülkenin ve bölgenin güvenlik ve istikrarına yönelik etkilerinin, Irak'taki gelişmelerle de bağlantılı olarak değerlendirildiği aktarılan bildiride, Türkiye-Afrika askeri ilişkilerinin görüşüldüğünü, Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nun Afrika seyri hakkında Kurul'a bilgi sunulduğu kaydedildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA