• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MGK kararı: Paralel Yapı bitecek
01 Mart 2014 Cumartesi 10:55

MGK kararı: Paralel Yapı bitecek

MGK toplantısında devlet içine sızmış paralel yapılanma ile mücadele kararı alındı.

Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) çarşamba günü yaptığı toplantıda ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğu gerekçesiyle parelel yapılanmaya karşı kritik bir karar alındı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Köşk'te yapılan yapılan toplantıda oybirliği ile paralel yapıyla topyekûn mücadelekararının alındığı öğrenildi. Sabah'ın haberine göre;milli güvenlik tehdit sıralamasında paralel devlet yapılanması ve dış bağlantıları yeni bir başlık haline gelirken mücadele stratejisinin şu üç ana eksen üzerinde ilerlemesi bekleniyor: "Kamudaki yapılanması; yurtdışı ve istihbarat örgütleriyle olan bağlantı; özel sektörde baskıyla oluşturduğu hâkimiyeti." Bu kapsamda yürütülecek mücadele sırasında tabandaki gönüllü kitle ile tavandaki örgütlü yapı arasındaki bağın koparılması hedeflenecek. Mütedeyyin, sosyal sorumluluk ve dayanışma bilinciyle hareket eden samimi kitlelerin rencide edilmemesine özen gösterilecek.

FİDAN SUNUM YAPTI

3 saat süren MGK toplantısında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın devlet içindeki paralel yapılanmayla ilgili kapsamlı bir sunum yaptığı ifade edildi. Fidan'ın 7 bin kişinin dinlendiğitelekulak skandalı, Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ile üst düzey yetkililerin kriptolu telefonlarının dinlenmesi ve bunların yurtdışına servis edilmesini casusluk kapsamında anlattığı öğrenildi. MİT'e ait TIR'lara yapılan baskının Türkiye'yi uluslararası arenada zor durumda bırakmak ve terörle irtibatlandırmak amacıyla yapıldığı değerlendirilirken, Fidan'ın devlet içindeki paralel örgütlenme, kritik kurumlardaki kümelenmeler, sınavlarda soruların sızdırılması, örgüte biat etmeyen kamu çalışanlarının yargı gücü kullanılarak hukuksuz tasfiyesini ve bu konuda gelen şikayetleri anlattığı belirtiliyor.

ULUSAL GÜVENLİK TEHDİDİ

Toplantıda örgütün kamuda yapılanma, yurtdışı ve istihbarat örgütleriyle bağlantısı, özel sektörde hakimiyet tesis etme arayışlarının kapsamlı bir şekilde masaya yatırıldığı öğrenildi. Bu kapsamda, yapılanmanın ulusal güvenliği tehdit ettiği toplantıda vurgulandı. Bu vurgu toplantı sonrasında yapılan açıklamada da tekrarlandı. MGK toplantısının ardından yapılan açıklamada "halkımızın huzurunu ve ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalar ve faaliyetler görüşülmüştür" ifadesi yer aldı.

PARALEL DEVLETİN GENETİK ŞİFRESİ

MGK'da paralel yapıyla ilgili yapılan değerlendirmeler şu çerçevede şekillendi: "Kamuya giriş, kadrolaşma, farklı kurumlardan edinilen bilgilerin entegrasyonu, yurtdışıyla bağlantı, bilgi gizliliğini ihlal, devlet sırlarını ifşa, piyasada hâkim durum oluşturma, STK çatısı altındaki örgütlenmeye dahil olmayan işadamlarının pazar payının daraltılması, banka ve vergi denetimiyle işadamları üzerinde hâkimiyet tesis edilmesi, okul, üniversite ve hastane ayaklarından oluşan hizmet sektöründeki örgütlenme biçimi."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA