• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mezhebini din edinenle başımız dertte
13 Nisan 2015 Pazartesi 08:05

Mezhebini din edinenle başımız dertte

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca “Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum Haftası'nın açılış programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dünyasındaki parçalanmışlığa dikkat çekti. Müslümanların büyük bölümünün kardeşine ensar olma imtihanından başarıyla çıkamadığını ifade eden Erdoğan özetle şunları kaydetti:

DEAŞ İSLAM'A HİZMET ETMİYOR
Bugün İslam dünyası çok iyi bir imtihan vermiyor. Bilhassa açık ve net söylüyorum, DEAŞ gibi terör örgütlerinin yol açtığı tahribat, İslam düşmanlarının çabalarını dahi geride bırakacak düzeye ulaşmış durumda. Bu tür gelişmeler, Müslümanları daha büyük sıkıntılara maruz bırakmanın ötesinde, olumlu herhangi bir amaca hizmet etmiyor. İslam'a, tam aksine, yanlış bakışlar getiriyor.

ÜMMETİN KURTULUŞU YAKIN
Bu durum karşısında bize düşen Allah'ın ipine sımsıkı sarılarak, Hz. Peygamberin rehberliğinden asla sapmadan ümmetin birliği, beraberliği, kardeşliği için daha çok çalışmak ve mücadele etmek. Peygamberimizin birlikte yaşama ahlakını anlayarak, yaşayarak, anlatarak, bu misyonumuzu devam ettirmeliyiz. Kuran'da sıkıntıya düştüğümüz durumlarda Allah'ın yardımının yakın olduğu müjdeleniyor. Ben de istikametimizi kaybetmediğimiz sürece, ümmetin kurtuluşunun yakın olduğuna yürekten inanıyorum.

HEP MAZLUMUN YANINDAYIZ
Peygamberimiz tüm hayatı boyunca mazlumun yanında durmuş, zalimin karşısında olmuştur. Mazlumun yanında dururken, onun diğer vasıflarına bakmayan Peygamberimiz, aynı şekilde zalime karşı çıkarken de kim olduğunu, ne olduğunu dikkate almamıştır. Peygamberimiz, 'İnsanlara azap edene Allah da azap eder' diyerek, bu konudaki tavrını net bir şekilde göstermiş, ifade etmiştir. Çağları aşan mesajlarıyla Peygamberimiz, bugün de bizim en önemli, en güçlü başvuru kaynağımızdır.

SÜNNİLİK DİYE DİNİMİZ YOK
Mezhepçilik şu anda İslam dünyasını, ümmeti paramparça etti. Bunu bizzat yaşadık. Şu anda bunun Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de, Yemen'de görüyoruz. Acımasızca Müslüman Müslüman'ı öldürüyor. Bu sadece mezhebi farklılık nedeniyle. Bu kadar açık ve net. Bunları bizzat siyasetçi olarak biz de yaşıyoruz. Kendileriyle bunu konuşuyoruz. Açık ve net, bizim Sünnilik diye bir dinimiz yoktur. Bizim Şia diye bir dinimiz yoktur. Bizim tek dinimiz İslam'dır. Bunu böyle bilmemiz lazım. Ne yazık ki mezhebini din edinmiş olanlarla başımız dertte. Sıkıntı burada.

FİTNENİN PENÇESİNE DÜŞENLER
Bir öğüt verici olan Hz. Peygamber (SAV) hiç kimseye karşı zor kullanmadı.
Onun en büyük gücü imanıydı, tebliğiydi. İslam tarihine baktığımızda silah zoruyla Müslüman yapılan hiçbir topluluk göremeyiz. Bu manzara, bugün mezhepçilik ve bölgecilik fitnesinin pençesine düşenlerin, bu uğurda kardeş kanına dahi girmekten çekinmeyenlerin ne kadar uzağında değil mi? Zahirde Hak'tan yana görünüp, esasta batılın kılıcını çalanlar, bu yoldan ne kadar uzakta değil mi? İnşallah önümüzdeki dönem bu bakımdan hepimiz için, tüm insanlık için bir uyanışa, bir silkinişe vesile olacaktır diye inanıyorum.
İslamofobi saldırıya dönüşüyor
Konuşmasında Batı'da hızla kol salan İslamofobi'ye göndermeler yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti: Zulmün, katliamın, terörün ve işkencenin ve daha nice dinimizce ve elbette Peygamberimizce kötülenmiş, yasaklanmış fiilin dünyanın dört bir yanında her gün, her an işlendiği bir dönemden geçiyoruz. Batı'da giderek yaygınlaşan İslamofobi, kitabımız ve Peygamberimiz başta olmak üzere tüm kutsallarımıza yönelik topyekün bir saldırı haline dönüşüyor. Kendileri ciddi bir inanç buhranı yaşayan Batı toplumlarının İslamı ve Müslümanları hedef alarak, buradan çıkış yolu aramak gibi çok yanlış bir yola girdiklerini üzüntüyle müşahede ediyoruz.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA