• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mevlana ve Kültürler arası diyalog paneli
05 Mayıs 2012 Cumartesi 14:44

'Mevlana ve Kültürler arası diyalog' paneli

Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişinin 784. yıl dönümü münasebetiyle Mevlana Üniversitesi'nde, ''Mevlana ve Kültürler Arası Diyalog'' konulu panel düzenlendi.
Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişinin 784. yıl dönümü münasebetiyle Mevlana Üniversitesi'nde, ''Mevlana ve Kültürler Arası Diyalog'' konulu panel düzenlendi.
Mevlana Üniversitesi Mevlana Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Şadi Aydın, panelin açılışında yaptığı konuşmada, 2012 yılının Hollanda ve Türkiye'nin diplomatik ve ticari ilişkilerinin de 400. yıl dönümü olduğunu anımsattı. Aydın, ''Bu nedenle tertip edilen bu toplantının Konya'da, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin memleketinde olması çok önemlidir. Hollanda Diyalog Akademi Vakfı ile Mevlana Rumi Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği bu toplantı, elbette bir ilk toplantı, fakat inşallah son toplantı olmayacak. 'Yine gel, yine gel, ne olursan ol yine gel' sözünden yola çıkarak, ülkemize ve güzel Konyamız'a, üniversitemize hoş geldiniz'' diye konuştu.
    
Hollanda Diyalog Akademi Vakfı Yayınlar Koordinatörü Emrullah Erdem ise 1998 yılından beri Hollanda'da dinler arası ve kültürler arası diyalog çalışması yaptıklarını dile getirerek, akademi çalışmalarını anlattı.
    
 Mevlana Üniversitesi Mevlana Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden Tarık Mesud Quadir de katılımcılara Mevlana ve mesnevi hakkında bilgi verdi. Toplantıya, ayrıca Tasavvuf Musikisi ve Mevlevi Kültürünü Araştırma Derneği Başkanı Mustafa Göçer, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Direktör Yardımcısı Fatih Ceran, Fred Elbers, Cees van der Lee, Mieke Janssen Reinen-Peters, Cathrien Pouw ve Martin Van Summeren katıldı. AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA