• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mevlana Üniversitesine kayyum atandı
07 Haziran 2016 Salı 18:14

Mevlana Üniversitesine kayyum atandı

Konya'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, bünyesinde Mevlana Üniversitesi bulunan Gevher Sultan Eğitim Araştırma Sağlık ve Kültür Vakfı'na mahkeme kararı ile kayyum atandı.

Konya'da "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, bünyesinde Mevlana Üniversitesi bulunan Gevher Sultan Eğitim Araştırma Sağlık ve Kültür Vakfı'na (GESAV) mahkeme kararı ile Konya'daFETÖ soruşturmasında GESAV'a kayyum atandıatandı.

Alınan bilgiye göre, Konya 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, bünyesinde Mevlana Üniversitesi bulunan GESAV'ın yönetim kurulu üyelerinin tedbiren geçici olarak görevlerinden alınmalarına, Vakfın Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti adına tüm yetkileri kullanmak üzere, kayyum atanmasına karar verdi.

Başlatılan soruşturma sürüyor.

Konya Cumhuriyet Başsavcısından yapılan açıklama şöyle:
Cumhuriyet Başsavcılığımızca FETÖ/PDY terör örgütüne finans sağlamak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak, FETÖ/PDY Konya il yöneticiliğini yapmak ve terör örgütüne üye olmak suçlarından yürütülmekte olan 2015/36761 sayılı soruşturma kapsamında, Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK)'nun ilgili soruşturma dosyasına gönderdiği mütalaaya istinaden Cumhuriyet Başsavcılığımızca Vakıflar Genel Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar sonucunda Konya 5. Asliye Hukuk Mahkemesine açılan davada aynı Mahkemenin 07/06/2016 tarih 2016/355 esas sayılı kararı ile: " Gevher Sultan Eğitim Araştırma Sağlık ve Kültür Vakfı (GESAV) yönetim kurulu üyelerinin tedbiren geçici olarak görevlerinden alınmalarına, Vakfın Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti adına tüm yetkileri kullanmak üzere kayyım atanmasına" karar verildiği, olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam etmekte olduğu, Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA