• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mevlana şehrinden, üniversiteler şehrine!
25 Mayıs 2010 Salı 11:44

Mevlana şehrinden, üniversiteler şehrine!

Konya, ''Mevlana şehri'', ''Tahıl ambarı'', ''KOBİ Merkezi'' gibi unvanlarının yanı sıra ''üniversiteler şehri'' unvanını da almak istiyor.

Selçuk Üniversitesi'nden sonra yeni kurulacak ikinci devlet üniversitesi ile Mevlana ve KTO-Karatay vakıf üniversiteleriyle Konya, ''Mevlana şehri'', ''Tahıl ambarı'', ''KOBİ Merkezi'' gibi unvanlarının yanı sıra ''üniversiteler şehri'' unvanını da almak istiyor.
    

Dünyanın ilk yerleşim yerlerinden biri olan Çatalhöyük'ün bulunduğu Selçuklulara başkentlik yapan Konya, kentin her dönem ilim ve kültür merkezi olma özelliğini bu dönemde de sürdürmek istiyor.
    

Bu çerçevede yaklaşık 82 bin öğrencisi ile birçok üniversiteden daha fazla öğrenciye sahip Konya, yeni kurulan ve kurulacak olan üniversitelerle de ''üniversiteler şehri'' olma yolunda ilerliyor.
    

Konya Ticaret Odası (KTO) öncülüğünde kurulan KTO-Karatay Üniversitesi ile Gevher Sultan Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından kurulan Mevlana Üniversitesi, altyapısını tamamlayarak önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde öğrenci almaya hazırlanıyor. Konya'nın ikinci devlet üniversitesi olacak Konya Üniversitesi'nin de önümüzdeki yıllarda eğitime başlayabileceği bildirildi.
    

KTO-Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YÖK'e başvurarak önümüzdeki dönemde 500 öğrenci kontenjanı talebinde bulunduklarını belirtti.
    

Üniversitelerinde mühendislik, iktisadi ve idari bilimler ile hukuk fakültelerinde eğitim verileceğini ifade eden Babaoğlu, yurt dışında eğitim almış birçok öğretim üyesinin yer aldığı kaliteli eğitim kadrosuyla hizmet vereceklerini bildirdi.
    
     -''TÜRKİYE'DE EN FAZLA BURS VEREN ÜNİVERSİTE OLACAK''-
 
Babaoğlu, kaliteli eğitim kadrosuna karşılık kaliteli öğrencileri çekmek için de yüksek tutarlarda burs vereceklerini vurgulayarak, ''Sınavlarda ilk 10'a giren öğrencilere aylık 2 bin 500, ilk 100'e girene 2 bin, ilk 1000'e girene bin 500, ilk 2 bin 500'e girene bin lira, ilk 5 bine girene de 500 lira burs vereceğiz. Bu anlamda Türkiye'de en yüksek tutarlarda burs veren üniversite olacağız. Ayrıca dereceye giremeyip de sınıfta dereceye giren öğrencilerimizin de bu burslardan faydalanmasını sağlayacağız'' diye konuştu.

Şu anda Konya'da 2 vakıf üniversitesi bulunduğunu anlatan Babaoğlu, yeni kurulan bu üniversitelerin kente yeni bir hava getirerek rekabet ortamını ve eğitimin kalitesini yükselteceğine inandığını bildirdi.
    
     -MEVLANA ÜNİVERSİTESİ-
 
Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam ise yeni öğretim yılında mühendislik ve eğitim fakültelerinde eğitim vereceklerini ve bu fakültelerdeki bölümler için 580 öğrenci almak için YÖK'e başvurduklarını bildirdi.
    
Nitelikli akademik kadro ile Türkiye'nin eğitim alanındaki yükünü paylaşmak istediklerini dile getiren Prof. Dr. Adam, şunları kaydetti:''Mevlana Üniversitesi, kuruluşundan itibaren öğretim üyesi başına düşen uluslararası bilimsel yayın sayısı bakımından Türkiye'nin en önde gelen üniversiteleri arasında yer almayı ve yüksek öğretimde öncü bir rol üstlenmeyi hedeflemektedir. Üniversitemiz, raflarda kalmayacak, üretime dönüşecek, bölgenin sanayi ve ticaret alanındaki problemlerini çözecek, ürün kalitesini artıracak ve bu ürünlerin uluslararası pazarlardaki satış stratejilerini geliştirecek araştırmaları teşvik edecektir.''
    
     -SELÇUK ÜNİVERSİTESİ-
 
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ise Konya'nın üniversiteler şehri olması yönünde gerçekleştirilen çalışmaları yakından takip ettiklerini ve desteklediklerini bildirdi.
    

Üniversite yönetimi olarak Konya'nın ''üniversiteler şehrine'' dönüşmesinden büyük bir gurur ve mutluluk duyacaklarını ifade eden Okudan, ''Yüzölçümü itibariyle dünyanın bazı ülkelerinden bile büyük olan Konyamızın bünyesinden çok daha fazla üniversiteyi rahatlıkla çıkarabileceği kanaatindeyim'' dedi.
    

AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı da Konya Üniversitesi'nin kurulmasıyla ilgili tasarının bu hafta Komisyon'da görüşülüp Meclis'e gönderileceğini, tasarının kanunlaşmasıyla da Konya'nın ikinci devlet üniversitesine kavuşmuş olacağını kaydetti.
    

Konya'nın potansiyeli ve konumunun pek çok üniversiteyi barındırabileceğini dile getiren Angı, şöyle devam etti:''Konya'da kurulan vakıf üniversiteleri ve yeni kurulacak ikinci devlet üniversitesi kente kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Konya, yeni kurulan ve kurulacak üniversitelerle 'Üniversiteler şehri' olma yolunda ilerliyor. Kentin eğitim veren üniversite açısından 7-8 hatta 9-10'a çıkabilecek potansiyeli olduğuna inanıyorum.''

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA