• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mevlana Şehrinde Olmak Semineri Yapıldı
01 Aralık 2011 Perşembe 15:18

Mevlana Şehrinde Olmak Semineri Yapıldı

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü ile Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Konyadaki

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü ile Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Konya’daki esnaflara ve turizm işletmecilerine yönelik, “Mevlana Şehrinde Olmak” isimli eğitim semineri düzenlendi.

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda düzenlenen seminere Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Yard. Doç. Dr. Nuri Şimşekler, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, esnaf odalarının temsilcileri, esnaflar ve turizm işletmecileri katıldı.

Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, turizm altyapısı denince genellikle müzeler, gezilebilecek alanlar, oteller, hizmet mekanları gibi konuların değerlendirildiğini söyledi. Turizm altyapısının içinde mekan kalitesinin yanında hizmet, davranış, iletişim gibi konuların da olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Daha eğitimli zabıtaya, satış yöneticilerine, rehberlere ihtiyacımız var. Şehir halkı olarak da, dünyayı misafir ettiğimizi unutmadan daha donanımlı olmamız gerekiyor. Bu toplantıların bu anlamda faydalı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bu tür toplantılarının kapsamının artırılarak devam ettirilmesi ve sürekli kılınması gerektiğini kaydeden Başkan Akyürek, eğitim, halkla ilişkiler, turizm altyapısının güçlendirilmesi gibi kavramların anlık faaliyetlerle oluşturulamayacağını ifade etti. Turizm Master Planı çerçevesinde güçlü bir turizm altyapısı oluşturmaya çalıştıklarını belirten Başkan Akyürek, “Konya olarak artık dünyayı ağırlıyor, dünyayı misafir ediyoruz. Şeb-i Arus’ta dünyanın birçok ülkesinden misafirler gelecek. Şeb-i Arus dışında da Konya’ya gelen ziyaretçilerde ciddi artışlar söz konusu. Şehir olarak buna fiziki altyapı olarak hazırlanıyor, gerekli düzenlemeleri ve yatırımları yapıyoruz. Ancak fiziki altyapının hazır edilmesi, yeni otellerin yapılması tek başına yeterli değil. Esnafın, satış görevlilerinin, halkın, belediye ve müze görevlilerinin, hizmet sektöründeki herkesin doğru iletişim kurabilmesi, doğru tanıtım yapabilmesi ile ancak arzu ettiğimiz hedefe ulaşabiliriz” diye konuştu.

HERKES TURİZME HAZIR OLMALI

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise, Konya’da turizm sektörünün endüstrileşmesi için çalıştıklarını vurgulayarak, herkesin Konya’ya gelen tüm misafirleri kendi evlerine gelmiş gibi idrak edeceği bir duruma gelinmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından geçilen seminerin oturum başkanlığını Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Yard. Doç. Dr. Nuri Şimşekler yaptı. Seminerde Yard. Doç. Dr. Yaşar Erdemir, “Turizm Açısından Konya’nın ve Tarihi Eserlerin Önemi”, Gazeteci-Yazar Uğur Özteke, “Konya’da Mevlana Torunu Olmak”, Mehmet Yünden, “Konya’da Turizm”, Doç. Dr. Hüseyin Altunbaş ise, “Etkili ve Doğru İletişim” konularını ele aldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA