• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mevlana rekora koşuyor
16 Haziran 2011 Perşembe 10:40

Mevlana rekora koşuyor

Yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanlarından biri olan Mevlana Müzesi, 5 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artışla 695 bin 974 kişi tarafından ziyaret edildi
     Yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanlarından biri olan Mevlana Müzesi, 5 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artışla 695 bin 974 kişi tarafından ziyaret edildi.
     Mevlana Müzesi Müdürü Naci Bakırcı, müzenin geçen yıl Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesi'nden sonra en fazla ziyaretçi alan yer olduğunu belirtti.
     2010 yılında 1 milyon 733 bin 852 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği müzeye dünyanın dört bir yanından turist geldiğini ifade eden Bakırcı, ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığına işaret etti.
     Bakırcı, geçen yılın 5 aylık bölümünde müzeyi 162 bin 664'ü yerli toplam 583 bin 610 turistin gezdiğini ifade ederek, şu bilgileri verdi:
     ''Bu yılın aynı döneminde Mevlana Müzesi'ni 510 bin 488'i yerli, 185 bin 486'sı yabancı olmak üzere toplam 695 bin 974 turist ziyaret etti. Bu rakamlara göre, müzeye gelen yabancı turist sayısında 14 artış, yerli turist sayısında da yüzde 21 oranında bir artış söz konusu. Genel toplamda ise müzeye gelen ziyaretçi sayısında bu yılın 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19'luk bir artış var.''
     Bakırcı, son yıllarda Hazreti Mevlana ile müzenin tanıtımı noktasında önemli çalışmalar yapıldığını dile getirerek, yapılan tanıtım faaliyetlerinin ve müze içinde yapılan düzenlemelerin ziyaretçi artışında önemli etken olduğunu bildirdi.
     Müze içinde 8 dilde sesli rehberlik hizmetini faaliyete geçirdiklerini vurgulayan Bakırcı, ''Gelen turistler 3 lira karşılığında kulaklık alarak bu hizmetten faydalanabiliyor. Turistler, gezdiği bölümler hakkındaki bilgileri kulaklıktan sesli olarak dinliyor'' dedi.
    
     -HIZLI TREN SEFERLERİNİN BAŞLAMASI
    
     Daha önce müze girişinde sadece 2 turnike olması nedeniyle yığılmalar olduğunu, turnike sayısını 8'e çıkararak bu yığılmaların da önüne geçtiklerini anlatan Naci Bakırcı, ''Ayrıca Müze içindeki derviş hücrelerinde başlatılan restorasyon çalışmaları da tamamlandı. Bu hücreler tam anlamıyla hizmete girdiğinde daha hoş bir görünüm olacak. Tüm yapılan bu düzenleme, yenilik ve restorasyonlar müzenin ziyaretçilerinin artmasına önemli katkılar sağladı. Yakında Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren seferleri de başlayacak. Hızlı trenin yerli turist sayısını ciddi anlamda artıracağını düşünüyoruz. Bizi arayan birçok kişi Mevlana Müzesi'ne gelmek istediklerini, hızlı tren seferlerinin ne zaman başlayacağını soruyor'' diye konuştu.
YORUMLAR
HAZRETİN TÜRBESİ
sezen ak
Mevlana Hazretinin türbe kısmını yani kendisinin bulunduğu bölümü ücretsiz yapın, mezarı başında bi fatiha gönderebilmek için para ödüyoruz, o kısmı ücretsiz yapın geti tarafları ücretli olsun...
212.156.62.126
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA