• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mevlana Meydanında gelenek devam edecek
25 Mayıs 2017 Perşembe 19:21

Mevlana Meydanı'nda gelenek devam edecek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ramazan’ın şehrimize, ülkemize ve bütün İslam alemine hayırlar getirmesini dileyerek, restorasyonu tamamlanan Sultan Selim Camii'nin Ramazan ayının ilk günü ibadete açılacağını açıkladı

Mübarek Ramazan ayının gelişi nedeniyle bir açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konyalıların ve bütün İslam aleminin mübarek Ramazan ayını tebrik etti.

Ramazan ayının Konya’da her zaman farklı bir coşkuyla yaşandığını dile getiren Başkan Akyürek, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da kurtuluş vesilesi olan Ramazan ayına kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Manevi iklimimizde müstesna faziletleriyle önemli bir yere sahip olan Ramazan ayı, Allah’a olan kulluk şuurunu derinden hissettiğimiz, milli birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, yardımlaşma duygularının en üst seviyede olduğu bir aydır.

Tokların açın halinden daha iyi anladığı Ramazan-ı Şerif’te insanımızı gözetelim. İhtiyaç sahiplerinin yanında yer alalım. Şehrimizde bulunan mülteciler de dahil olmak üzere çevremizde olan ihtilaç sahiplerinin yanında yer alalım. Yetimleri, öksüzleri ve kimsesizleri mutlaka bulup özellikle manen destekleyelim ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışalım.

SULTAN SELİM CAMİİ İBADETE AÇILIYOR

Rahmet, bereket ve kurtuluş ayı olan Ramazan, Konya’mızda bir başka güzel yaşanır. Ramazan coşkusu evlerde, sokaklarda, işyerlerinde, ibadethanelerde, şehrin her yerinde hissedilir. Belediye olarak, şehrimizdeki bu güzelliğe her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli programlarla katkı sağlıyoruz. Mevlana Meydanı’nda bu yıl da teravih namazları kılınacak. Teravih öncesi Sultan Selim Sohbetleri yapılacak. Ramazan başlangıcı ile birlikte Sultan Selim Camii’nin restorasyonu tamamlanarak hizmete açılmış oluyor. İlk teravih esnasında yağmur yağarsa namaz caminin içinde kılınacak. Hava müsait olursa Mevlana Meydanı’nda namazlar kılınacak.

Kültürpark’taki Rahmet Akşamlarında her gün teravihten sonra Kur’an-ı Kerim tilavetleri, Mevlid-i Şerif icraları, ilahiler, kasideler ve sohbetlerle Ramazan’ı Şerif’in havasına uygun programlar yapılacak. Paylaşma ve yardımlaşma ayında şehrimizin çeşitli kesimleri ile iftar programlarında bir araya geleceğiz.

Rahmet ayı Ramazan’ın şehrimize, ülkemize ve bütün İslam alemine hayırlar getirmesini diliyor, daha nice Ramazanlarda buluşmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA