• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mevlana kenti hafta sonu Harikalar diyarı
20 Nisan 2012 Cuma 15:17

Mevlana kenti hafta sonu 'Harikalar diyarı'

Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nin bu yıl gerçekleştirildiği Konya'da, hafta sonu ve 23 Nisan Pazartesi günü minikler için adeta bir masal diyarı oluşturuldu.
Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nin bu yıl gerçekleştirildiği Konya'da, hafta sonu ve 23 Nisan Pazartesi günü minikler için adeta bir masal diyarı oluşturuldu.

TRT ve Konya Valiliği'nce ortaklaşa düzenlenen etkinliklere Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu, Meram ve Karatay merkez ilçe belediyeleri, Türk Telekom, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de destek veriyor.

Etkinliklerin merkezini, Mevlana Müzesi yakınındaki Mevlana Kültür Merkezi (MKM) oluşturuyor. Merkezin otopark alanında, içinde çocukların doyasıya eğleneceği mancınık, zıplama, tırmanma, mini golf gibi alanların bulunduğu ''Çocuk Ülkesi'' platformu yer alıyor.

Burada çocuklar seramik, mum, çanak çömlek ve çini atölyelerinde hem geleneksel sanatları öğrenip el becerilerini geliştiriyor hem de hoşça vakit geçiriyor.


Müzik etkinliklerinden Teknoloji Çadırı'na, Masal Evleri'nden mini basketbol etkinliğine kadar buradaki her şey çocuklara hitap ediyor. Acıkan minikler için ise makarna, çay, dondurma, kağıt helva, macun, şeker, şerbet ve gözleme ikramları da unutulmamış.

Çocuklar için bu doyumsuz eğlence imkanından, sadece Konyalı çocuklar değil, diğer iller gibi, Yüksek Hızlı Tren'le Konya'ya kolayca gelme imkanı olan Ankaralı çocuklar da yararlanabilecek.
   
- 21 Nisan Cumartesi -
   
Etkinliklerin her günü faal olan Çocuk Ülkesi'ne ek olarak Cumartesi günü, 2. Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları ile başlıyor.

O gün Konya'da olacak çocuklar, 11.00 ve 13.00 saatlerinde Meram'daki Konevi Kültür Merkezi'nde ''Macera Peşinde'', 11.30 ve 17.00 saatlerinde ise MKM Sultan Veled Salonu'nda ''Mektup'' isimli oyunları izleyebilecek.

Sinemayı tercih eden çocuklar ise belli saatlerde Selçuklu Kültür Merkezi, Meram Konevi Kültür Merkezi ve Büyükşehir Gençlik Merkezi'nde birbirinden güzel filmleri izleyebilecek.

Pinhani grubunun konseri de saat 17.00'de Alaaddin Tepesi yanındaki Kültürpark Anfi Tiyatro'da izlenebilecek.
   
- 22 Nisan Pazar -
   
Pazar, 40'ı aşkın ülkeden gelen 500'den fazla çocuğun katıldığı Dünya Çocukları gösterisi ile başlıyor.

2. Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları etkinliği dışında Pazar günü, Konevi Kültür Merkezi'nde ÇHGM Çocuk Korosu ve Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası saat 17.00'de konser verecek. 3 farklı noktada ise çocuk filmi gösterimleri yapılacak.
   
- 23 Nisan Pazartesi -
   
Kentteki ''23 Nisan Kutlaması'' ise saat 10.00'da Atatürk Stadyumu'nda başlayacak.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çocukların en önemli gösterisi ise 16.45'te başlayacak Gala Özel Programı... Bu yılki programların görselliği en yüksek etkinliği olan program, TRT'den canlı olarak yayınlanacak.

Atatürk Stadyumu'nda 12.00'de başlayacak ünlü şarkıcı Kıraç'ın konserinde çocuklar, aileleriyle birlikte 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşayacak.

23 Nisan etkinlikleri için Konya'ya gelmek isteyenler, http://www.trt.net.tr/23nisan/pdf/senlikTr.pdf linkinden program detaylarına ulaşabiliyor.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA