• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mevlana, esnafı ihya etti
21 Aralık 2010 Salı 11:17

Mevlana, esnafı ihya etti

Konya'da lokantacılar başta olmak üzere esnafın büyük bir bölümü, UNESCO'nun 2007 Mevlana Yılı'ndan bu yana ilk kez böyle bir ticari hareketlilik yaşadı..
Konya'da lokantacılar başta olmak üzere esnafı bölüm bölümü, UNESCO'nun 2007 Mevlana Yılı'ndan bu yana ilk kez böyle büyük bir ticari hareketlilik yaşadı.

Konya Lokantacılar ve Otelciler Odası Başkanı Ali İhsan Karamercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UNESCO'nun Mevlana Yılı ilan ettiği ve Vuslat Yıl Dönümü Etkinlikleri'nin 1-17 Aralık tarihlerinde gerçekleştiği 2007 yılında Konya esnafının büyük bir hareketlilik yaşadığını anımsattı.

2008 ve 2009 yıllarında ise Konya esnafının Aralık ayındaki Mevlana'yı anma etkinliklerinde, yaşanan ekonomik daralmanın etkisiyle istediğini bulamadığını anlatan Karamercan, bu yıl törenlerin 7-17 Aralık tarihinde daha dar bir zaman aralığında gerçekleşmesine rağmen esnafın yüzünün güldüğünü söyledi.

Lokanta ve otellerin Mevlana etkinliklerinden özellikle çok memnun olduklarını ifade eden Karamercan, şunları kaydetti:
''Bu 11 gün, lokanta ve otellerimiz açısından dolu dolu geçti. Bu yılki Mevlana'yı anma törenleri esnafımız için küçük bir KOBGEB kredisi gibi oldu. Bu yılki bereketin ekonomik krizin etkilerinin hafiflemesine ve Mevlana'nın giderek daha popüler hale gelmesine bağlıyoruz. İnşallah Konya, önümüzdeki yıl biraz daha üzerine koyar. Sadece lokantacılar ve oteller değil, komşularımız hediyelik eşya satıcıları, pastaneler, simitçiye varıncaya kadar tüm esnafımızın yüzü güldü. Bu hareketlilik ve gerçekleşen iş, biz lokantacılar için açıkçası sürpriz oldu. 'Konya'ya 11 gün boyunca 30-40 bin kişi geldi' diyorlar ancak günü birlik gelenlerle birlikte sanıyorum Mevlana kentinin bu dönemde ağırladığı ziyaretçi sayısı 60 bini aştı.'' 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA