• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MEVLANA BÖLGESİNİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
06 Haziran 2014 Cuma 14:16

MEVLANA BÖLGESİNİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi arasında “Eski Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Galerisi binalarının yıkılarak yeni İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binası yapılması” konusunda protokol imzalandı. 
Konya Valiliği’nde düzenlenen toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan katıldı. Şehir planlaması ile ilgili önemli bir yatırım ve düzenlemeye hep birlikte imza attıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana bölgesinin Mevlana Kültür Vadisi projesinin kalbini oluşturduğu gibi, aynı zamanda Türkiye’nin gözbebeği konumunda olduğunu söyledi. Başkan Akyürek, “Düzenleme çalışmamızın bir ayağında, Kışla Caddesi’ne Antalya ve Adana Yolu’ndan gelenlerin Mevlana Külliyesi’ne doğrudan ve görerek yaklaşmasını sağlayacağız. Külliyenin o cepheden görünüşünü açacak, Kültür Müdürlüğümüzün binasının yenilenmesine de vesile olacak, tarihi dokunun içinden geçecek Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı’nın daha elverişli şartlarda yapılmasını sağlayacak bir yapım, düzenleme ve işbirliği protokolünü imzalıyoruz. Sayın Bakanımızın şahsında sayın Müsteşarımıza, sayın Valimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, işbirliğinin devamını diliyorum” dedi.
ÖRNEK İŞBİRLİĞİ ÇALIŞMASI
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan da, Konya’nın barındırdığı kültürel varlığı ile istisnai konumda olduğunu belirterek, özellikle Hazreti Mevlana’nın türbesinin bulunduğu alanın sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önemli bir merkezi olduğunu söyledi. Bu bölgenin kentsel tasarımlarıyla ön plana çıkması açısından yapılan protokolün önemli olduğuna dikkat çeken Özaslan, “Konya Büyükşehir Belediyesi tarihi değerle sahip çıkılması konusunda önemli çalışmalar yapmaktadır. Belediyemizle işbirliğimiz devam edecek. Bu işbirliğinin diğer şehirlere de örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. Konya Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde Mevlana Müzesi düzenlemesi, yeni Arkeoloji Müzesi yapımı, Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi gibi çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Özaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokol; Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne ait binaların, Mevlana Müzesi’nin doğu girişini kapatması ve Alaaddin-Adliye Tramvay Hattı’nın yapılıyor olması sebebiyle Konya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesini, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsisli eski Kültür ve Turizm Müdürlüğü binası ile Güzel Sanatlar Galerisi binalarının yıkılarak yeni İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binası yapılmasını içeriyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA