• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mevlana artık börek ismi değil
01 Aralık 2010 Çarşamba 11:48

'Mevlana' artık börek ismi değil

Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, 'Odamızın öncülüğünde, dünyaya mal olmuş şahsiyetlerimizin başında gelen Mevlana'nın isminin bu şekilde kullanılması önlenmiştir'
     Konya Lokantacılar Odası BaşkanıAli Osman Karamercan, ''Mevlana böreği'' isminin ''Konya böreği'' olarakdeğiştirilmesinin kamuoyunda yaygın kabul gördüğünü söyledi.
     Karamercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mevlana'nın 737. VuslatYıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin bu yıl 7?17 Aralık tarihleri arasındayapılacağını, etkinlikler için bu yıl da Konya'nın, gerek yurt içinden gerek yurtdışından bir çok misafire ev sahipliği yapmaya hazırlandığını ifade etti.
     Etkinliklere katılmak üzere şehre gelecek olan yerli ve yabancı turistlerinrahat ve huzurlu bir şekilde konaklamaları, Konya'nın imajının zedelenmemesi içintüm kurum ve kuruluşlara büyük görevler düştüğünü vurgulayan Karamercan,''Dolayısıyla odamız da üzerine düşen görev ve sorumlulukla, her yıl olduğu gibibu yıl da lokantacı ve otelciler olarak misafirperverliğimizi en iyi şekildegöstereceğimizi belirtmek istiyoruz'' dedi.
     Kentte ziyaretçi yoğunluğunun en fazla olacağı Mevlana Müzesi civarındabulunan lokanta ve otellere, hizmet, temizlik ve hijyen ile halk sağlığıkonularında gerekli uyarıların yapılmakta olduğunu anlatan Karamercan, şunlarıkaydetti:
     ''Bu kuralları ihlal etmemeleri hususunda tüm üyelerimiz, üzerlerine düşengörevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirtmişlerdir. Bir süre önce, YönetimKurulu, karar alarak Hz. Mevlana isminin yanlış kullanıldığı alanlardan biri olan'Mevlana böreği' isminin 'Konya Böreği olarak değiştirmesi, kamuoyunda takdirlekarşılanmıştır. Lokantalarımıza gerekli uyarılar yapılarak zaman zaman yanlışyer, mekan ve ürünlerde kullanılmasının önüne geçilmiş ve toplumsal refleksinoluşumuna katkı sağlanmıştır. Odamızın öncülüğünde, dünyaya mal olmuşşahsiyetlerimizin başında gelen Mevlana'nın isminin bu şekilde kullanılmasıönlenmiştir. Aynı hassasiyeti diğer kurum ve kuruluşlarında göstermesigerekmektedir.''
     Karamercan, etkinliklere katılmak için kente gelecek olan yerli ve yabancıturistlerin rahat ve huzurlu bir şekilde Konya'dan ayrılmaları temennisindebulundu. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA