Mevlan ve Yunusun sözleri anlatıldı

Mevlan ve Yunusun sözleri anlatıldı
Meram Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan "Aşkın Dili - Yunus ve Mevlâna" adlı tiyatral gösterinin ilk seansı dün akşam Konevi Kültür Merkezi'nde sahnelendi.
Bugüne kadar çok sayıda oyunu başarıyla sahneleyen Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından 1 aylık çalışma sonucu sahneye uyarlanan gösterim yaklaşık 1 saat sürdü. 4 oyuncunun rol aldığı tiyatral gösteride Hz. Mevlâna Celâleddin Rumî ve Yunus Emre'nin sözleri farklı bir anlatımla izleyiciye sunuldu. Oyunun 2'nci seansı bu akşam ve son seansı ise Pazar akşamı saat 20.00'de Konevi Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
 Meram Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu'nun çalışmaları bundan önce olduğu gibi bundan sonrada yoğun bir şekilde devam edecek. 1 - 30 Kasım 2012 tarihleri arasında ilköğretim öğrencilerine yönelik “Cimri Beyin Altınları” isimli çocuk oyunu ve geçen yıl Kasım ayında başlayan liselerarası ödüllü “Bağımlılığa ve Çeteleşemeye Hayır De” yarışmasının son aşaması olan ve dereceye giren ilk iki eserden harmanlanarak ortaya çıkan senaryo Konya merkezde bulunan tüm lise öğrencilerinin izleyebileceği bir oyun haline getirildi. Bu oyun da 10 Kasım - 10 Aralık 2012  tarihleri arasında Konevi Kültür Merkezinde sahnelenecek. Yine Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan "Mevlana ve Şems" isimli tiyatro ise  10 - 18 Aralık tarihleri arasında sahnelenecek. Tiyatro topluluğumuzun 2012 yılındaki  son oyunu olan "Sarıkamış Destanı" ise yenilenmiş yüzüyle 20 Aralık 2012 tarihinden itibaren Konevi Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.