• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MEVKAdan Selçuka destek
14 Ekim 2010 Perşembe 16:21

MEVKA'dan Selçuk'a destek

Mevlana Kalkınma Ajansının Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA)nın 2010 yılı için yayınlanan Teknik Destek Programlarına başvuruda bulunan Selçuklu Belediyesinin Öğrenen Kuruluş Selçuklu Belediyesi
Mevlana Kalkınma Ajansı’nın Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA)’nın 2010 yılı için yayınlanan ‘Teknik Destek’ Programlarına başvuruda bulunan Selçuklu Belediyesi’nin ‘Öğrenen Kuruluş Selçuklu Belediyesi’ adlı programı destek almaya hak kazandı.
 
Projenin sözleşmesi Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman ile Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayhan Gürbüzer tarafından imzalandı.
 
Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayhan Gürbüzer, “Yerel yönetimlerin başta planlama çalışmaları ile bölge plan ve programlarını uygulayıcı veya yerel kalkınma kapasitesini artırıcı faaliyetlerini, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek çalışmalara Mevka tarafından verilen destek son derece önemli” diyen Gürbüzer; “İmzalanan protokol ile Selçuklu Belediyesi olarak sürekli gelişme çalışmalarımızla paralel düşündüğümüz ‘Öğrenen Kuruluş’ olma projemizin ilk adımı olan; insan kaynaklarına yönelik eğitimler, kurumsallaşma ve kurumsal kapasitemizi geliştirmeye yönelik Organizasyon ve İletişim Eğitimlerini içeren toplam 9 farklı konuda ve 36 saat eğitimi içeren bir program yürüteceğiz. Uygulanacak olan eğitim çalışması sonucu Selçuklu Belediyesinin bölge plan ve programlarının uygulanması, uygulayıcı ve yerel kalkınma kapasitesini artırıcı faaliyetlerinin desteklenmesine katkı sağlanacağına inanıyoruz” dedi.
 
Mevka Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman; Bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına Ajans tarafından sağlanan destekler sayesinde çözümlenmeye çalışıldığını belirtti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA