• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meteorolojiden son uyarı geldi
03 Haziran 2014 Salı 09:22

Meteoroloji'den son uyarı geldi

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminlerinde yağışların devam etmesi bekleniyor. İstanbul'da bugün azalacak yağışlar yarından itibaren tekrar geliyor. Ülkenin doğu kesimlerinde sağanak yağışlar hız kesmeden etkili olacak.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile zamanla batı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Doğu Karadeniz ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 4 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı, zamanla kuzey ve doğu kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra Güney Ege Kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Sinop ve Samsun kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat), gece saatlerinden sonra Güney Ege kıyılarında zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Kırklareli çevrelerinin hafif yağışlı, akşam saatlerinden sonra güneybatısı ile gece saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Kıyı Ege, Denizli ve Manisa çevreleri ile zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra Güney Ege kıyılarında güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), gece saatlerinden sonra zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, öğle saatlerinden sonra Antalya'nın batı ilçeleri ile akşam saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra Doğu Akdeniz'de güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra Sinop çevrelerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Giresun, Trabzon ve Rize, öğleden sonra Doğu Karadeniz'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; öğleden sonra Samsun çevrelerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı ile Muş, Bitlis ve Van çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin kuzeyinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra bölgenin batısında kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA