• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meteorolojiden Konyaya uyarı!
06 Kasım 2012 Salı 18:25

Meteoroloji'den Konya'ya uyarı!

Konya ve çevresinde kuvvetli yağış ve fırtınaya karşı vatandaşlar, tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'den yapılan açıklamaya göre, Çarşamba günü gece saatlerinden itibaren bölgenin kuzey-batı ve kuzey kesimlerinde (Akşehir, Yunak, Çeltik ve Kulu) başlayacak olan yağışlar, Perşembe günü bölgenin tümünde yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.
     Cuma günü bölgenin batı kesimlerinde etkisini azaltacak olan yağışların tüm bölgemizde görüleceği ancak bölgenin güney ve doğu kesimlerinde (Karaman, Aksaray, Niğde) yer yer kuvvetli olacağı, hafta sonu ise bölgenin güney ve doğu kesimlerinde (Karaman, Aksaray, Niğde, Ereğli, Ulukışla, Halkapınar) hafif yağışların olacağı tahmin ediliyor.
     Bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı; özellikle Perşembe ve Cuma günü 6 ile 10 derece azalarak, mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyredecek.
     Halen güneybatı (lodos) yönlerden esmekte olan rüzgarın, Çarşamba ve Perşembe günleri kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden bölgenin genelinde orta, zaman zaman kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.
     Perşembe ve cuma günleri ani ve hissedilir sıcaklık düşüşü ile kuvvetli yağış ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksama gibi) karşı vatandaşlardan ve ilgililerden dikkatli ve tedbirli olmaları; kuvvetli meteorolojik olayların meydana gelmesinden önce yayımlanacak anlık meteorolojik uyarıları takip etmeleri tavsiyesinde bulunuldu.  AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA