• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Metehan Demirin şehit isyanı!
19 Haziran 2012 Salı 12:34

Metehan Demir'in şehit isyanı!

Deneyimli gazeteci Metehan Demir, CNN TÜRK'te 8 askerin şehit olmasına isyan etti.
Deneyimli gazeteci Metehan Demir, CNN TÜRK'te 8 askerin şehit olmasına isyan etti.
İşte Demir'in o açıklamaları...
BU HABERCİLİK DEĞİL KİMSE BUNU AÇIKLAYAMAZ
 
Metehan Demir: Şimdi bana hiç kimse, aman habercilikte olur böyle şeyler gibi, batı mantığı ile konuşmasın. Tabi Amerikada filan böyle şeyler olmuyor. Amerika'da böyle bir şey yap seni asarlar. "Şehidin annesine haber verme anı" diye hep beraber giriliyor ya... Binbaşı, kamera, muhabir. Kapı açılıyor. Anne zaten onları gördüğü zaman ayaklarının bağı çözülüyor; düşüyor. İşte o düşüş anı... İşte annenin ağlama anı... Annenin tansiyonu yükselme anı... Böyle bir haysiyetsizlik olmaz. Bu habercilik filan değil. Dünyanın hiç bir yerinde askerin resmi dahi basılmıyor. Bizde canlı yayında adamın evine gidiliyor ve bu habercilik deniliyor. Bu habercilik değil, olsa olsa haysiyetsizliğin en önde giden tarzıdır. Bunu bana hiç kimse açıklayamaz.
Bilal Çetin: Kamerayla giden hatalı orada...
 
HABER VEREN ŞEREFSİZDİR
 
Metehan Demir: Haber veren şerefsizdir. Net söylüyorum. Asker mi, polis mi, vali mi... Biri haber veriyor. Şehidin evi adresi bu, şu saatte gel biz gidiyoruz. Bunu haber vermeseler o kamera oraya gitmez. Ama o kameraların da gitmemeyi öğrenmesi lazım. Kusura bakmasınlar. Akşam reyting alacağım. 19'da bültenim var. Dur bakalım biraz ağlayan şehit ailesi bulalım, buna artık son verilmesi lazım. Bugün 8 şehit var. Biraz insan olmayı öğrenelim. Samimi söylüyorum. Geçen sefer de söyledim, "Metehan bey Batı'da..." Ne batısı. ABD'de o kadar askerleri ölüyor. Bir tane var mı? Açın bakın bakalım Washington Post'u... İsimleri dışında bir şey yazıyorlar mı? Pentagon'dan izin almadan bak bakalım yazabilir misin? Mahkemelerde sürünürsün. Bizde her şeyin cılkı çıktı.
Bilal Çetin: Genelkurmay uygun görüyor her halde kamerayla gidilmesini ki...
Metehan Demir: Yazıklar olsun o zaman Genelkurmay'a.
 
BIÇAĞI SOKUP ÇEVİRİYORSUN
 
Bilal Çetin: Bilmiyorum öyle mi ama...
Metehan Demir: En son birinde kapıyı beraber açtılar yahu... İşte düşüş anı diye çekiyor. O anneye oğlunun bittiği söyleniyor. Bu kadar mı bitti bizim insanlığımız yahu. Bugün gör, inşallah yanılırım ama, baba düşüyor, kriz geçiriyor. Anneye bir daha anlattırıyor kamera. Diğer ekip geliyor. Biz çekemedik bir daha anlatın diyor... Bıçağı sokup döndürüyorsun içinde... bunu söylediğin zaman da etik, haber. Bu ucuz numaraları bırakalım artık. YENİ ŞAFAK
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA