• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mesut Bakkal: Vasat...
18 Ekim 2014 Cumartesi 18:00

Mesut Bakkal: ''Vasat...''

Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında Torku Konyaspor kendi sahasında ağırladığı İstanbul Başakşehir ile 0-0 berabere kaldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, iyi başlamadıkları bir maçı iyi bitiremediklerini söyledi. Rakibin daha net pozisyonları olduğunu belirten Bakkal, “Bu kadar vasat oyuncunun olduğu bir yerde ciddi bir şekilde küçümsememek gerekiyor. İyi başlamadığımız bir maçı iyi sonuçla bitiremedik. İstediğimiz galibiyeti alamadık. Maçın geneline baktığımızda fazla bir üretkenliğimiz de yoktu. Rakibe oynama alanları verdik. Çok rahat oynamasını sağladık. Rakibin daha net pozisyonları var. Kaya bu hafta sahada kaldığı sürece iyi oynadı. Bizim de ona güvendiğimizi oynadığı oyunla kanıtladı. Bu sevindirici. Vasat oynayan oyuncu sayısı çok fazlaydı. Verdiğimiz pozisyonlara baktığımız zaman sonucun iyi olduğunu düşünebilirim. Tabi bu takım böyle oyunlar oynayacak. Bu şekildeki pozisyonları verecek ancak en azından bu kadar vasat oynamayacak. Ben bunu kabul edemiyorum. Devre de söyledim oyuncularımı en azından kişilikli oynamamızı söyledim. Zaman zaman iyi oynadık ancak olmadı. İçeride iki tane beraberliğimiz var. Sakat oyuncularımız çok. Öndeki üretkenliği etkiliyor. Bunun göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünmemizi istiyorum. Bu kadar vasat oyuncunun olduğu bir yerde aldığımız sonucu da küçümsememem gerekiyor. Ancak hatalarımızı bulacağız. Açık yürekliliğimle söylüyorum. Verdiğimiz net pozisyonlara baktığımız zaman hiç de küçümsenmeyecek bir skor aldık” dedi.
Aliaksander Hleb’in performansıyla ilgili soruya Bakkal, “Bizim için çok önemli bir oyuncu. İnanılmaz derece bir beklentimiz var. Kötü oynadığı söylenebilir ancak düşlediğimiz istediğimiz oyuncu grubuyla da oynayamadık. Tam takım halinde oynayamadık. Hleb şu aralar kötü. Ama bugün takımın genelinde hepimiz kötüydük” cevabını verdi.

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR CEPHESİ
İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Torku Konyaspor’un yeni stadında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Türkiye’deki statların kalitesi artıyor. Bununla beraber futbol kültürü de aratacaktır” ifadelerini kullandı.
Torku Konyaspor’un iyi transferler yaparak çıtasını yükselttiğini anlatan Avcı, “Oynadığı oyunları sonuca yansıtamayan, bugün çıkış noktası arayan, rakibe karşı her türlü oyunu deneyen bir Konyaspor vardı. Maçtan önceki analizlerimizde bunları tespit ettik. Pas, baskı, dönen topa giden, kenar oyunları kuran, çabuk taç kullanan bir rakiple oynadık. Buna uygun olarak bizde belli bir plan ve strateji üzerinde hazırlandık” diye konuştu.
Maçın ilk 20 dakikalık bölümünde yeşil-beyazlı futbolcu Hleb’in buluştuğu pozisyonlara cevap veremediklerini söyleyen Avcı, “Taçtan gelen pozisyonlarda kalemizde tehlikeler yaşadık. Ama sonraki bölümlerde rakibi uzun topa iterek düşen topları kazanarak hücum organizasyonları geliştirmeye başladık. Bunu da tamamen doğru uyguladık. 6-7 tane net pozisyona girdik. Sadece Visca 4 tane mutlak gol kaçırdı. Bu maçta kazanarak ligde varlığımızı hissettirmek istiyorduk. Oynanılan oyun beni tatmin etti. Deplasmanda alınan 1 puan önemlidir ama bu kadar kaçan pozisyonlar karşısında galip gelemediğimiz için üzüldük. Golsüz bir maç olmasına rağmen keyifli bir karşılaşma oldu. Yarından itibaren önümüzdeki maça hazırlanacağız” açıklamasında bulundu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA