• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mesleki tecrübe için kendinize fırsat tanıyın
27 Aralık 2012 Perşembe 16:21

'Mesleki tecrübe için kendinize fırsat tanıyın'

Konyanın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Üniversitesi (SÜ) İnşaat Mühendisleri Topluluğu tarafından düzenlenen Deneyim paylaşım seminerine katılarak İnşaat...
Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Üniversitesi (SÜ) İnşaat Mühendisleri Topluluğu tarafından düzenlenen “Deneyim paylaşım” seminerine katılarak İnşaat Mühendisliği öğrencileriyle bir araya geldi.
SÜ Halil Cin Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ali Çınar, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlilerinden Doç. Dr. Mehmet Kamanlı, İMO Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesinin yanı sıra bölüm öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Seminerin açılış konuşmasını Doç. Dr. Mehmet Kamanlı yaptı. Ardından kürsüye gelen İMO Konya Şube Başkanı Ali Çınar, İnşaat Mühendisleri Odası hakkında bilgiler verdi. Meslekteki usta çırak ilişkisine de dikkat çeken Çınar, mesleki tecrübenin çok önemli olduğunu söyledi ve öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu.
“İKİNCİ DİL OLARAK ÇİN DİLİ ÖĞRENİN”
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Çok iyi bir tercih yaparak iyi bir üniversiteye geldiniz. Hepinize hayırlı olmasını diliyorum. Okulu bitirdiğiniz zaman hepiniz iş sahibi olacaksınız. Özellikle son dönemde inşaat sektörü çok iyi gidiyor. Burada sizlerin daha gayret göstererek kendinizi çok iyi yetiştirmeniz gerekiyor. Sadece okul hayatında değil sosyal hayatta da başarılı bir insan olmak için çevrenizde iyi dostluklar kurun” dedi.
Son dönemde ekonomik büyümenin yanında inşaat sektöründe de Çin’in yükseliş içerisinde olduğunu belirten Başkan Altay, “Dil eğitimi konusunda İngilizce eğitimini tamamlamış bir insanın zaten bilmesi gereken bir dil ama bunun yanı sıra ikinci bir dil olarak da Çince’yi öğrenmenizi tavsiye ediyorum. Öğrencilik yıllarında bu imkanlarınız varken bunu iyi değerlendirin” diye konuştu.
“MESLEKİ TECRÜBE İÇİN KENDİNİZE FIRSAT TANIYIN”
Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Altay, “Ne yapıyorsanız onu en iyi şekilde yapın, bir gün birileri sizi mutlaka fark edecektir. Öğrenciyseniz iyi bir öğrenci olun, iyi bir mühendis olun zaten hayat size sunacaklarını mutlaka sunacaktır. Bunun için acele etmeyin. Bizim mesleğin en büyük problemlerinden birisi bu. Arkadaşlarımız okulu bitirdikten sonra hızla sektörde söz sahibi olmaya ve bir şeylere imzalamaya başlıyorlar. Attığınız her imza sizi ömür boyu arkanızdan gelen bir iş olacaktır. Etüdünü iyi yapmadığınız hiçbir işi ne kadar bedel alırsanız alın aklınıza yatmıyorsa hiç yapmayın. Önce birkaç yıl bu işin nasıl olduğunu, nasıl yürüdüğünü bir öğrenin. Okuldan sonra mesleğinizde tecrübe etmek için kendinize fırsat tanıyın. Bu hayatınızın diğer zamanlarını da kolaylaştıracaktır. İkinci tavsiye olarak da hayatta başarılı olmak istiyorsanız anne babalarınızın duasını almayı unutmayın. Bunu çok önemsiyorum. Onların verdikleri kararlar olumsuz gözükse bile her zaman sizlerin iyi bir geleceğe sahip olması içindir. Lütfen onların kalbini kırmayın, kıymetlerini iyi bilin ve onlarla iyi geçinin” şeklinde konuştu.
Düzenlenen seminer programı katılımcıların öğrencilerin sorularını cevaplandırmasıyla son buldu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA