• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mesleki eğitimde hedef yüzde 70
26 Şubat 2011 Cumartesi 21:15

Mesleki eğitimde hedef yüzde 70

Meslek okullarının 'altın bilezik' olduğunu ifade edenBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan,'Hedefimiz bu oranı yüzde 70'e çıkarmak' dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, meslek liselerinin şu anda Türkiye'de yüzde 30'lar düzeyinde olduğunu belirterek bunun yetersiz olduğunu ifade etti. Meslek okullarının 'altın bilezik' olduğunu ifade eden Erdoğan, "Hedefimiz bu oranı yüzde 70'e çıkarmak. Her gencimizin bileğine bir altın bilezik takmak lazım." dedi.

'MESLEKİ EĞİTİMDE HEDEF YÜZDE 70'


Türkiye'nin eğitim alt yapısını geliştirmek için çalıştıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, meslek liselerini yüzde 30'lardan yüzde 70'e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Teknopark sayısının artırılması gerektiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, "Daha yaygın ve kaliteli eğitimle arkadan çok daha farklı neslin gelmesi için mücadele edeceğiz. Mesleki eğitim noktasında aynı şekilde yoğun çaba içerisindeyiz. Yüzde 30'larda olan meslek eğitim okullarını hedefimiz yüzde 70'e çıkarmak. Düz lise ile meslek liselerinin şuanda yer değiştirmesi lazım. Bunu başarmamız gerekiyor. Her gencin bileğine bir altın bilezik takmamız lazım. Bu meslek liseleri ile olur düz liselerle olmaz. Bunu başardığımız anda o zamaninanıyorum ki sizler de hazır yetişmiş elemanları bulacaksınız. 39teknopark yeterli değil bu sayının artması lazım. Belki ileridefabrikalarınızı bile projelendirirken hemen içerisine bir tane mesleklisesini koyacaksınız. Biz organize sanayi bölgelerini inşa ederkenbunları inşa ettiğimizde o fabrikalara ithal edilecek stajyeröğrencilerle içli dışlı olacak bir yapıyı projelendireceğiz."ifadelerini kullandı.

CİHAN
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA