• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mert Aslandan 3 harika kitap
15 Eylül 2011 Perşembe 12:01

Mert Aslan'dan 3 harika kitap

Aynı zamanda haberkonya.comun köşe yazarlarından olan araştırmacı-yazar Mert ASLANın üç yeni kitabı yayın dünyasına hızlı bir giriş yaptı.
Aynı zamanda haberkonya.com’un köşe yazarlarından olan araştırmacı-yazar Mert ASLAN’ın üç yeni kitabı yayın dünyasına hızlı bir giriş yaptı.
 
Mola Kitap’tan çıkan ve gerek akışkan, lezzetli dili, gerekse zengin içeriği ile büyük beğeni toplayan üç yeni kitaptan ikisi kişisel gelişimin alt dallarından olan “karşı cinsle ilişkiler”e dair yerleşik geleneksel kanıları ters yüz eden radikal birer çıkış niteliğinde olup, üçüncüsü insan olarak Allah ve O’nun insanlığa “sevgilim” diye tanıttığı mükemmel insan modeli Hz. Muhammed’le olan ve olması gereken ilişkimizle ilgili sarsıcı içeriği ve tezleri ile dikkat çekiyor.
 
 
İlk kitap: AŞK TAPINAĞINA BASKIN

Toplum olarak önemli sorunlarımızdan biri, gerçekleri edepli ve kabul edilebilir sözcük kalıplarına yerleştirmeye çalışırken özlerini gözden kaybediyor olmaktır; ancak söz konusu olan karşı cinsle ilişkiler olduğunda, bunu daha çok yaptığımızda kuşku yoktur.
Kadınlar, erkekler ve romantik ilişkilere bugüne dek uluslar arası ün yapmış yalanlar ve yanılsamalardan uzaklaşarak yalın akılla, bağımsız ve önyargısızca bakmaya çalıştığımızda görürüz ki, bu konularda gelenekleşmiş ve bize öğretilmiş olan yaygın yargıların pek çoğu birey olarak bizi mutlu etmek için değil, kesin olarak mutsuz etmek üzere kurgulanmıştır.
“Aşk Tapınağına Baskın”, karşı cinsle ilişkiler konusunda yazılmış diğer kitaplardan farklı olarak, bilinmesi gerektiği halde konuşulması törelerce “ayıp” görülen pek çok gerçeği sansürsüz ve korkusuzca dile getirmesi nedeniyle, “kutsal aşk tapınağı”na düzenlenmiş bir baskın ve suçüstü niteliği taşımaktadır. Kitabın sayfaları boyunca ilerlerken, kadın ve erkek doğasının gözden uzak tutulmaya çalışılan taraflarını görmenin yanı sıra, bu iki cinsin işlemekte olduğu “aşk suçları”nın gizemcil labirentlerine inecek, orada acımasızca ve tüm çıplaklığı ile önünüze çıkarılıp gösterilenler karşısında çok şaşıracak, dahası yer yer dehşete kapılacaksınız.
Öte yandan, hayallerimizi süsleyen aşk yaşamının yalın birtakım yap-yapma kuralları vardır. Kitapta tek tek anlatılan bu az sayıdaki kurallara dikkat edildiği takdirde, herkesin doğuştan gelen hakkı olan “düşlerdeki aşk”ı yaşamanın ve sürdürmenin kolay olduğu görülecektir…

İkinci Kitap: KADININ KUTSAL AHİT SANDIĞI

Uzaktan baktığımızda, her şey mükemmel görünür. Kusurları görmek için, yakından bakmak gerekir.
Hedef konularına yakından bakan “Kadının Kutsal Ahit Sandığı”, genelde ilişkiler, özelde ise “kadın figürü”nün insani yönleri ile birlikte, tanrısal kaynaklı bazı nitelikleri üzerine son derece sıra dışı ve çarpıcı saptamalar yapmaktadır…
Önümüzde, yanıtlanması gereken önemli bir soru var: Acaba kadına bakarken aslında başka bir şeye mi bakıyoruz?

 Üçüncü Kitap: BİR MASUMİYET BAŞYAPITI MUHAMMED
 
Bizi hiçlikten varlık dünyasına çıkaran, nimetleri ile kuşatan, ölümden sonrası için ise, dünya hayatında istemeden yüzleşmek zorunda olduğumuz temel varoluşsal acılarımızdan yaşlılık ve ölüme karşı, tümüyle somut bir yer olan “harikalar ülkesi” cennette değişmeyecek bir gençlik halinde yaşanacak tükenmeyecek bir ömür bağışlayarak kendisi ile birlikte sonsuzluğa eriştirmeyi vaat edip müjdelemiş olan Allah’ı sevmek, insani bir standart olsa gerektir.
Peki ya O’nu sevmenin doğası ve mantığı nedir? O’nu sevmekle dünyevi bir varlığı sevmek birbiri ile karşılaştırılması sakıncalar içeren çok farklı durumlar mıdır?
Şaşırtıcıdır ki, duygusal ve eylemsel anlamda Allah’ı sevmekle, örneğin bir insana aşık olmak arasında hemen hemen hiçbir mantık karşıtlığı yoktur. Bir insana aşkla tutulduğumuz sırada gösterdiğimiz tipik davranış biçimlerini sonsuz sevgi ve güzelliğin sahibi olan Yüce Dost’tan esirgemek, belki bizim en büyük yanılsamalarımızdan biridir. Buradan hareketle O’nu nasıl sevmemiz gerektiğini anladığımız zaman, tüm ilişkilerimiz daha yeşil ve dallarımız bahar çiçekleri ile dolu olacaktır.
Aşık olma halinin doğası ve dışavurumları asla değişmez. Değişen, yalnızca aşkın nesnesidir...
Mert ASLAN’ın baskı aşamasında olup çok yakında yayın hayatına girecek olan ve gerçek bir yaşamöyküsüne dayanan “CENNETTE İKİ YIL” adlı romanı ise, merakla bekleniyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA