• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Merkele net mesaj
10 Ekim 2010 Pazar 02:02

Merkel'e net mesaj

Almanya'yı ziyaret eden Başbakan Erdoğan ülkede yaşayan Türkler için Asimilasyon değil entegrasyon istediklerini söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) içerisinde ağırlığa sahip olan Almanya'ya, "AB'nin verdiği taahhütlere sadık kalmasını bekliyoruz" mesajı verdi.

Erdoğan, Alman mevkidaşı Angela Merkel'le görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Merkel'le gerçekleştirdikleri çalışma kahvaltısında iki ülke arasındaki birçok konuyu ele alma fırsatı bulduklarını belirten Erdoğan, bölgesel ve uluslararası konular üzerinde de kapsamlı bir görüş alışverişinde bulunduklarını, bu görüşlerin büyük ölçüde örtüştüğünü söyledi

 "AB'nin verdiği taahhütlere sadık kalmasını beklediğimizi de Şansölye'den de rica ettim" diyen Erdoğan, "AB katılım sürecinde herhangi bir yavaşlamaya mahal vermeyerek süreci başarıyla tamamlaya kararlı olduğumuzu belirttim" şeklinde konuştu.

PKK AB ülkelerinde

Terörle mücadelede başta Almanya olmak üzere AB üyesi ülkelerin desteğini de beklediğini Merkel'e aktardığını ifade eden Erdoğan, "Ülkemizdeki terör örgütü, AB'nin terör örgütü olarak ilan ettiği bir örgüttür. Ama farklı isimler altında AB üyesi ülkelerde faaliyetlerini de sür-dürmektedir. Bu konudaki ortak mücadele platformunu güçlendirmemiz, içişleri bakanlarına gerekli talimatlar verilmiş durumda" dedi. AB ile müzakerelere devam eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize kolaylığı gösterilmesini beklediklerini ifade eden Erdoğan, "Almanya'nın diğer AB üyelerine de örnek olacak şekilde olumlu bir yaklaşım içerisinde olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Örften soyutlanma

Başbakan Erdoğan, Alman-ya'daki Türklere daha önce yaptığı 'asimile olmayın' telkininin bu ülkede tartışmalara neden olduğunun hatırlatılması üzerine, "Bu konuyu matematik olarak görüyorum. Bilimsel bir altyapısı var. Asimilasyon tanımını şöyle masaya yatırdığımız zaman, iyi ele alırsak bir insanın değerlerinin devşirilmesidir. Bu, zaman zaman zorla devşirilmesidir. Bu, dinde, kültürde, bir değişime zorla tabi tutulmasıdır. Örflerinden, adetlerinden, geleneklerinden zorla tecrit edilmesi soyutlanmasıdır ki insanoğlunu bura zorlamak kesinlikle bir insanlık suçudur. Bu düşüncemde herhangi bir değişikliğin olması mümkün değildir. Bunu ben söylemiyorum bunu bilim söylüyor" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA