• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Meram’ı 2023 vizyonuna hazır hale getireceğiz”
26 Mart 2019 Salı 11:02

“Meram’ı 2023 vizyonuna hazır hale getireceğiz”

Cumhur İttifakı AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Kavuş, ilçe halkının talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda, 10 ana başlık altında hazırladıkları projeleri hayata geçirerek, Meram’ı 2023 vizyonuna hazır hale getirmek istediklerini söyledi.

Önümüzdeki dönemde özellikle kentsel dönüşüm, ulaşım, eğitim, spor ve değer üreten mekanlarla Meram’ın önemli kazanımlar elde edeceğini ifade eden Kavuş, vatandaşın zararına olacak hiçbir işe girmeyeceklerini belirtti.

Cumhur İttifakı AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Kavuş, seçime sayılı günler kala çalışmalarını da hızlandırdı. Meram için hazırladıkları projelerini de açıklayan Mustafa Kavuş, projelerin Meram’da yaşayan vatandaşların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda hazırlandığını söyledi. Teşkilatların seçim öncesi yaptığı çalışmalar ve ziyaretlerde alınan taleplerin projelerin altlığını hazırladığını ifade eden Kavuş, “10 ana başlık altında hazırladığımız projeleri hayata geçirerek Meram’ı 2023 Vizyonuna hazır hale getirmek istiyoruz. Bu projelerimizden öne çıkan kentsel dönüşüm, ulaşım trafik, eğitim, spor, kültür ve değer üreten mekanlar ile Meram önemli kazanımlar elde edecek. Özellikle Kentsel Dönüşüm Projeleri konusunda Meramlı hemşehrilerimizin beklentileri var. Bunları çok iyi biliyoruz. Daha önce başlatılmış projelerin devamı konusunda tereddütler var ve hiçbir hemşehrimiz bu konuda tereddüt içerisinde olmasın diyorum. Devlette devamlılık esastır ve başlatılan projeler kimsenin mağdur olmayacağı şekilde devam edecektir” dedi.

Birlik ve beraberlik içinde olduktan sonra Meram’ın çözülemeyen sorununun kalmayacağını ifade eden Mustafa Kavuş, “Meram ilçe sınırlarımızda bulunan, şehirleşmenin gerisinde kalmış, ömrünü tamamlayan, içinde yaşayanlar için risk teşkil eden konutların dönüşümünü “Ortak Akıl, Ortak Karar” yaklaşımıyla gerçekleştireceğiz. İlk hedef olarak Meram’da ivedilikle kentsel dönüşümün yol haritasını belirleyeceğiz. Bunun için Kentsel Dönüşüm Strateji Planımızı konunun uzmanlarının, ilgili sivil toplum kuruluşlarının ve dönüşümlerin yapılacağı bölge sakinlerinin tek tek görüşlerini alarak açıklayacağız. Konusunda uzman kişilerle birlikte ‘Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’ yaparak bu konuda hem şehrimize hem de Türkiye’ye öncülük edeceğiz. Belediye bünyemizde Kentsel Dönüşüm Laboratuvarı oluşturarak konuya bilimsel olarak da bakacağız. Kentsel dönüşümde hem saha çalışmalarını hem ortak akıl fikirlerini hem de bilimsel verileri kullanacağız” dedi.

Ulaşım ve trafikle ilgili Konya’nın ve Meram’ın trafiğini rahatlatacak projeleri de hayata geçireceklerini ifade eden Mustafa Kavuş, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya mitinginde vermiş olduğu müjdeler arasında yer alan ve özellikle Meram ilçemiz için raylı sistem Banliyö seferleriyle ilgili çalışma ve metro yatırımları ile ilçemiz ayrı bir önem kazanacak. Metro hattı ve yeni açılacak caddeler sayesinde şehir trafiği de önemli ölçüde rahatlatılmış olacak” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA